Deux Freres Sauvignon Blanc

Deux Frères Wines is nog een jong wijnhuis; het werd opgericht in 2008 toen de broers Retief & Stephan du Toit besloten om het erfgoed voort te zetten als een wijnbedrijf dat hun door hun moeder en stiefvader, was nagelaten. Zij lieten het fundament na waarop Deux Frères Wines is gebouwd. Het is het kleinste wijndomein in Stellenbosch, telt slecht 7 ha. en ligt aan de oever van een natuurlijk zogenaamd wetland op de westelijke helling van Simonsberg.

Het is de filosofie van Deux Frères Wines dat de natuur en het terroir de wijn maken. In de kelder wordt daarom ook het beleid gevoerd om zo minimaal mogelijk in te grijpen. Stephan omschrijft zichzelf eerder als een traditionele wijnmaker gedreven door smaak en intuïtie, dan een moderne wijnmaker met alle nauwkeurigheid die dat met zich meebrengt. De eerste oogst was die van 2011 en de broers hebben ondertussen hun droom verwezenlijkt om iconische wijnen te produceren. Het grootste deel van het landgoed is beplant met cabernet sauvignon, dat de basis vormt van onze vlaggenschipwijn, “Tribute”. Het wo rdt ondersteund door petit verdot, malbec en cabernet franc. Met de beschikbaarheid van drie verschillende klonen wordt een 100% cabernet sauvignon in beperkte hoeveelheid geproduceerd als wijn uit één enkele wijngaard. Deze wijn maakt deel uit van de Simonsberg-traditie van cabernet sauvignon van unieke en superieure kwaliteit.

Daarnaast is er ook een plot oude stokken sauvignon blanc. Vergisting en rijping (8 maanden, met batonnage) uitsluitend op inox. Intense neus van wit fruit en florale tonen. Ronde en soepele mondaanzet, gevolgd door een crispy, droge smaak van groene appel, openend naar een warmere meloen en zomerfruitmelange, met een specifieke romigheid die de wijn body geeft. Breed inzetbaar, maar verdient wel tegenspel van bv. curry’s, maar ook garnalen en steviger vissen als zeeduivel of zwaardvis! Deze sauvignon kan verrassend goed ouderen. 3 -7 jaar!

Deux Freres Sauvignon Blanc

€ 22,95

Specificaties

Stijl Elegant, Romig, Strak
Aroma's Appel, Citrus, Geel fruit
Regio Stellenbosch, Zuid Afrika
Druif sauvignon blanc
Agricultuur biologisch
Oogstjaar 2021

Deux Freres Sauvignon Blanc als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu