La Ferla Inzolia

Met zo'n 280 kilometer doorsnee van oost naar west en ongeveer een derde van die afstand van noord naar zuid, is Sicilië het grootste eiland van de Middellandse Zee. Vandaag de dag maakt het furore met inheemse druivenrassen als nero d'avola, perricone, grillo en catarratto.

Er bestaat al meer dan tweeduizend jaar een levendige wijncultuur. Druiven voelen zich uitstekend thuis in het mediterrane klimaat, met volop zonneschijn en ieder jaar een constante neerslag die precies voldoende bijdraagt aan een optimale rijping. Autochtone rassen als de witte catarratto en grillo en de rode nero d’avola staan garant voor gebalanceerde, spannende wijnen met een zonnige, mediterrane ‘touch’.

CVA Canicattì werd in 1969 opgericht in de nasleep van de Siciliaanse boerenbeweging. Vanaf het prille begin werd het project ondersteund door het sterke geloof van tal van lokale boeren in de culturele waarde van wijnbouw en wijn. Door de zeer goede samenwerking heeft Cannicati de beschikking over een zeer moderne cuverie en het beste fruit uit de regio! De wijngaarden bevinden zich in over een uitgestrekt gebied dat vanuit de provincie Agrigento Palermo en Caltanissetta bereikt. Deze regio is perfect voor het verbouwen van traditionele inheemse wijnstokken zoals nero d'avola, grillo, inzolia en catarratto. Inzolia is een oud Siciliaans wit ras dat reeds in de 17de eeuw vernoemd werd in geschriften.

Na de pluk worden de druiven zo snel mogelijk geperst en vergist om de frisheid en levendige aroma’s te behouden. Na vinificatie krijgt de jonge wijn 3 maanden rijping op betonnen cuve’s.

Levendige, droge wijn met fijne aroma’s. Lichtgeel en groennuances in de kleur. In de neus rijpe appel en citrus. In de mond sappig en rond met meer tropisch fruit (meloen ananas). Heerlijk als aperitief of begeleider van een salade.

La Ferla Inzolia

€ 8,95

Specificaties

Stijl Aromatisch, Sappig, Fruitrijk
Aroma's Bloemig, Citrus, Geel fruit
Regio Sicilie, Italie
Druif inzolia
Oogstjaar 2022

La Ferla Inzolia als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu