Aula Blanco

Spanje heeft met bijna 1 miljoen hectare het grootste wijngaardareaal ter wereld.

Toch is het land niet de grootste wijnproducent ter wereld. Doordat in veel Spaanse wijngebieden de grond arm en rotsachtig is en het klimaat heet en droog, is de gemiddelde opbrengst per hectare laag. Lage rendementen, maar daardoor veel concentratie en vaak hoge kwaliteit! Veel - nieuwe - wijngaarden liggen bovendien in relatief hooggelegen gebieden waar het verschil tussen dag- en nachttemperatuur groot is. Dat zorgt voor wijnen met niet alleen kracht en rijkdom, maar ook spanning en frisheid.

Utiel-Requena ligt tussen de zee en Spanjes centrale hoogvlakte. De wijngaarden liggen op een hoogte van 600 tot 900 m, met een gemiddelde van 720 m. Op een plateau, dat zo'n beetje van het noordwesten naar het zuid-oosten oploopt. In het noorden ligt de Magro-vallei met alluviale bodem. In het zuiden een zandstenen basis met mergel en leem en hier en daar kalksteen. Sommige betere wijngaarden kunnen uit dit soort bo dems hun voordeel halen. Bodegas Coviños wordt beschouwd als één van de modernste en meest innoverende bodega’s van het land. Hun filosofie: een vleugje modernisme en avantgardisme toevoegen aan de traditionele Spaanse oogsten om een nieuwe generatie authentieke, maar hedendaagse wijnen te ontwikkelen met respect voor de natuur

Het fruit voor deze blend (van gelijke delen macabeo en sauvignon blanc) wordt eind augustus geoogst, geselecteerd uit beste macabeo- en sauvignon blanc-percelen waarmee ze deze jonge en frisse witte wijn maken, met een typisch mediterraan karakter. Na een korte maceratie fermenteert de most bij een gecontroleerde temperatuur in roestvrijstalen tanks.

Levendig en fris met overvloedige citrustonen, meloen en peer geeft de wijn een heerlijk mondgevoel met een zuivere en aanhoudende afdronk.

Aula Blanco

€ 7,25

Specificaties

Stijl Aromatisch, Droog, Fruitrijk
Aroma's Bloemig, Citrus, Peer
Regio Utiel-Requena, Spanje
Druif macabeo, sauvignon blanc
Oogstjaar 2022

Aula Blanco als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu