Via Caritatis Lux Blanc

Het wijngebied rondom de Rhône ontvouwt zich in Zuidoost-Frankrijk als een trechter richting de Middellandse Zee. Het wijngebied begint bij Vienne. Hoe dichter naar de Middellandse Zee toe, hoe breder en vlakker de valleien en hellingen. In de noordelijke Rhône waar de Alpen en het Centraal Massief het hardst met elkaar botsten, overheerst een bodem getypeerd door graniet en ander vulkanisch gesteente waarop een kalkrijke laag is achtergebleven. Naar de kust toe wordt het sediment aan de oppervlakte steeds fijner: klei, kalk en zand gemengd met door gletsjers afgezette rolkeien en stenen. Ventoux is de meest oostelijk gelegen regio van het zuidelijke Rhonedal en vernoemd naar de beroemde Mont Ventoux. De stijl van de wijnen is duidelijk verwant aan die van de Rhône …

fruitintens, rond en soepel.

Via Caritatis is de oudste pauselijke wijngaard, aangeplant in 1309 door paus Clemens V. De monniken van de abdij Sainte-Madeleine du Barroux, de zusters van een naburig klooster en de lokale coöperatie Beaumont de Ventoux hebben in 2015 de handen ineengeslagen om een ​​reeks wijnen te creëren van hun gecombineerde 30 hectare aan wijngaarden. De kwaliteit van de druiven en het indrukwekkende partnerschap met de gemee nschap trokken de aandacht van de illustere Rhône-oenoloog Philippe Cambie, die sindsdien adviseur wijnmaker is geworden voor Via Caritatis. Dit heeft de kwaliteit van de wijnen ee n enorme boost gegeven.

De Lux Blanc is een blend van clairette en roussanne. De druiven worden met de hand geplukt om het beste fruit te selecteren. Na vergisting rijpt de wijn 6-8 maanden op de lies. De roussanne rijpt op eikenhouten fusten.

Het resultaat is een rijke en complexe wijn. Volle neus van geel en tropisch fruit, gecombineerd met lichte brioche en boter. Rijpe aanzet met veel sap en mondvulling. Opvallende rondeur en lengte. Schenk deze wijn bij vis van de grill, fazant uit de oven of een plank mooie, rijpe loopkazen.

Via Caritatis Lux Grandinis Blanc

€ 28,95

Specificaties

Stijl Aromatisch, Rijk, Romig
Aroma's Bloemig, Geel fruit, Vijg
Regio Rhone, Frankrijk
Druif clairette, roussanne
Agricultuur biologisch
Oogstjaar 2021

Via Caritatis Lux Grandinis Blanc als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu