Beaurempart Grande Reserve Blanc

Côtes de Gascogne is een wijngebied dat onderdeel uitmaakt van het grotere Zuidwest, in het Frans de Sud-Ouest genoemd. Gascogne wijnen worden gemaakt van grotendeels dezelfde druiven als Armagnac, namelijk ugni blanc, folle blanch en colombard, tegenwoordig steeds vaker aangevuld met sauvignon blanc, chardonnay en/of gros manseng. Côtes de Gascogne is globaal gelegen tussen de stad Toulouse, in het westen het wijngebied van de Bordeaux en in zuidelijke richting de Pyreneeën.

De koele bries uit de Atlantische Oceaan in het westen zorgt voor verkoeling in de wijngaarden en de druiven ontwikkelen hierdoor intense fruitaroma’s. De druiven worden ’s nachts geoogst en vervolgens op lage temperatuur vergist. Hierdoor blijven de frisse fruitaroma’s behouden en ontstaan expressieve wijnen die op vele momenten inzetbaar zijn en perfect aansluiten bij de smaak van de moderne consument. Deze wijn uit Gascogne is een blend van sauvignon blanc en de inheemse colombard en gros manseng.

Beaurempart Blanc is een lichtgele wijn met intense aroma’s van kruisbessen, lychee en ananas. De smaak is intens en fruitig en de afdronk heerlijk lang. Te serveren als aperitief, bij salades, gemarineerde groenten, curries en alles wat uit zee komt.

Beaurempart Blanc Gascogne

€ 10,25

Specificaties

Stijl Aromatisch, Droog, Fruitrijk
Aroma's Appel, Citrus, Geel fruit
Regio Midi, Frankrijk
Druif sauvignon blanc, colombard
Oogstjaar 2021

Beaurempart Blanc Gascogne als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu