berticot cuvee premiere sauvignon-fles-pp-1

De streek Sud-Ouest betreft, zoals de naam al doet vermoeden, het zuidwesten van Frankrijk.

Hiertoe rekenen we alle wijngebieden in het zuidwesten van Frankrijk die ten oosten en zuiden van Bordeaux liggen. Het is een verzameling losse gebiedjes met elk een eigen karakter. Naast een schat aan lokale druivenrassen met namen als fer servadou, len de l’el, gros en petit manseng, worden voor veel wijnen dezelfde druiven gebruikt als in Bordeaux. merlot, cabernet sauvignon en malbec voor rode wijnen en sémillon, sauvignon blanc en muscadelle voor wit. Over het algemeen hebben de wijnen uit het zuidwesten een iets landelijker karakter dan de wijnen uit Bordeaux, maar bieden ze in toenemende mate een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Een nieuwe generatie wijnmakers maakt gebruik van de modernste wijnbouwmethoden en vinificatietechnieken, en bewijst dat wijnen uit het zuidwesten zeker zo serieus genomen moeten worden als die van hun machtige buurman Bordeaux.

Het klimaat is ideaal: de wijngebieden profiteren zowel van de verkoelende invloed van de Atlantische Oceaan als van de warmte van de Middellandse Zee. Naast wijnen uit de bekendere appellations Cahors, Madiran en Gaillac, is ook het aanbod uit andere gebieden steeds aantrekkelijker. Denk aan sauvignon blanc en sémillon uit de Côtes de Duras, dat grenst aan Entre-Deux-Mers in de Bordeaux.

De wijngaarden van Berticot liggen in de Côte de Duras. Het klimaat is ideaal: de wijngebieden profiteren van de verkoelende invloed van de Atlantische Oceaan, waardoor de druiven langzaam rijpen en veel frisse fruitaroma’s ontwikkelen. Berticot is een hoogwaardige coöperatie. Jaarlijks brengen circa 650 aangesloten wijnboeren uit de regio hun druiven naar een van de hypermoderne wijnkelders van Berticot. Alleen de beste kwaliteit sauvignon blanc, sémillon, merlot en cabernet sauvignon komen terecht in de wijnen. De wijnen van Berticot zijn modern, karaktervol en toch heerlijk toegankelijk. Culinair breed inzetbaar en geschikt voor ieder moment.

Heerlijke wijn met aroma’s van buxus, citrus, grapefruit en lychee. Een mooie strakke, frisse wijn met een vetje in de afdronk. De wijn is jong en levendig en past uitstekend bij schaaldieren, of als aperitief met olijven en ansjovis. Serveer bij 8-10°C.

Berticot Cuvee Premiere Blanc

€ 10,75

Specificaties

Stijl Aromatisch, Droog, Levendig
Aroma's Appel, Citrus, Rins
Regio Cotes de Duras, Frankrijk
Druif sauvignon blanc
Oogstjaar 2023

Berticot Cuvee Premiere Blanc als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu