moulie Pacherenc

Madiran is geen streek die altijd in de belangstelling heeft gestaan. Zo’n 70 jaar geleden, begin jaren ’50, was het wijngaardareaal gedecimeerd tot minder dan 10 hectare. De streek was hard getroffen door phylloxera en leek min of meer vergeten. Bovendien overschaduwd door grote buur Cahors en voorzien van de geuzennaam ‘Vin Noir’. Met name dat laatste bleek in commerciële zin niet altijd even bevorderlijk te werken…

Inmiddels is het tij gekeerd en bedraagt de aanplant zo’n 1300 hectare, een veelvoud van het aantal wijngaarden halverwege de vorige eeuw.

In het Zuid-westen van Frankrijk ligt dit 10 hectares tellende familiedomein. De familie Chiffre-Charrier runt hier al sinds 1920 het Domaine du Moulié. Zussen Lucie en Michèle hebben als vierde generatie in 2002 het stokje van hun vader overgenomen. Zij zijn opgegroeid tussen de wijngaarden en hebben het wijn maken met de paplepel ingegoten gekregen. Uiteraard werken zij op een verantwoorde manier en zijn al hun wijnen biologisch gecertificeerd.

Deze Paxherenc du Vic Bilh is een blend van arrufiac en petit corbou. De druiven voor deze authentieke witte wijn komen van hellingen met in de grond voornamelijk klei en leem met kiezels. De perfecte combinatie tussen terroir en druif! Deze wijn rijpt 10 maanden op RVS op de lie om zo een optimale smaak te krijgen. De wijn heeft een heldere bleekgele kleur en hangt dik in het glas. In geur en smaak fruit zoals limoen en bloesemtonen van jasmijn . Dit is een mooie mineralige wijn waarin je echt het terroir proeft! Heerlijk als aperitief met een stukje rauwmelkse jong belegen boerenkaas of smeuïge kazen met een gewassen rode korst zoals bv. Châumes.

Domaine du Moulié Pacherenc du Vic Bilh Sec

€ 22,50

Specificaties

Stijl Aromatisch, Mineraal, Sappig
Aroma's Appel, Bloemig, Geel fruit
Regio Madiran, Frankrijk
Druif petit corbou, petit manseng
Agricultuur lutte raisonnee
Oogstjaar 2019

Domaine du Moulié Pacherenc du Vic Bilh Sec als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu