Veracruz 2019

Het gebied Rueda ligt in het zuidelijkste gedeelte van het district Castilla y Léon zo'n 200 km. ten noordwesten van Madrid. Aan onder andere de kastelen, die op zo'n beetje iedere heuveltop staan is duidelijk te zien dat Rueda de grens vormde tussen christelijk en moslim gebied. Rueda noemde men in de 9e eeuw dan ook Tierra de Nadie, "Niemandsland", waar de ene veldslag na de andere plaatsvond.

Het gebied Rueda is echter veel groter (6600 ha.) maar bestaat uit plaatsjes die niet veel groter zijn dan Rueda zelf. Doordat de wijngaarden vaak niet aaneengesloten liggen maar worden onderbroken door korenvelden of braakliggende stukken is het een afwisselend landschap. Het tamelijk vlakke gebied ligt op een hoogte van 600-800 meter, het regent er regelmatig en de temperaturen kunnen variëren van -7 tot +35 graden.

Ermita Veracruz dankt z'n naam aan de Ermita de la Veracruz, de kapel van het dorpje Nava del Rey. Vlak naast dit religieuze gebouwtje kocht de familie de Benito halverwege de jaren zeventig een bodega met enkele wijngaarden op. De wens was te gaan werken met druiven van eigen bezit, een revolutionaire ontwikkeling in Rueda omdat alle wijnhuizen in dit gebied traditioneel afhankelijk waren van lokale druiventelers. Die lieten hun verdejo vaak helemaal uitrijpen zodat vlakke alcoholrijke wijnen ontstonden. De Benito familie introduceerde nieuwe oogst- en vinificatietechnieken om het maximale aan aroma's, smaak en frisheid uit de druiven te halen. Vandaag de dag wordt het bedrijf gerund door de broers Alvaro en Juan de Benito die zich ten doel hebben gesteld als kleine bodega langzaam te groeien zonder dat dat ten koste gaat van de hoge kwaliteit van de wijnen.

Deze speelse, lichte witte wijn op basis van 100% verdejo heeft een stuivend bouquet van bloemen en fruit. De lekkere sappige smaak maken deze Rueda tot een ideale aperitiefwijn en voor een zeer redelijk prijs. Bewaren doen we niet, want daar is deze Rueda gewoon te lekker voor. Serveer op een temperatuur van 8-10 graden.

Ermita Veracruz Verdejo Rueda

€ 10,75

Specificaties

Stijl Aromatisch, Fruitrijk, Levendig
Aroma's Appel, Citrus, Vijg
Regio Rueda, Spanje
Druif verdejo
Oogstjaar 2022

Ermita Veracruz Verdejo Rueda als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu