Stift-Klosterneuburg GemischterSatz

De wijngaarden liggen in Oostenrijk in het vlakke tot heuvelachtige oosten van het land. Het gematigde klimaat is hier vergelijkbaar met dat van Bourgogne: aangenaam warme en zonnige zomers, lange milde herfstdagen en koude winternachten. Ideale omstandigheden voor wijnbouw dus. Oostenrijk heeft een rijke wijncultuur, die teruggaat tot de tijd van de Romeinen. Het is een veelzijdig wijnland, dat zowel op het gebied van droge witte wijnen, volle rode wijnen als ook zoete dessertwijnen veel interessants te bieden heeft aan de wijnliefhebber. Het paradepaardje van de Oostenrijkse wijnbouw is zonder meer de druivensoort Grüner Veltliner. Met 30% aanplant is dit de meest voorkomende druivensoort. Het is een druivensoort die sterk reageert op microklimaat en 'terroir' en dus in meerdere stijlen te vinden is.

In 1114 gaf Graf Leopold III opdracht om bij Wenen een wijngoed te stichten omdat het klooster van de Congregatie van Augustijner kanunniken in gebruik werd genomen. Het is niet alleen het oudste wijngoed in Oostenrijk maar met ca 110 ha aan wijngaardoppervlakte ook het grootste.

Wat Stift Klosterneuburg bijzonder maakt is dat hier op initiatief van de Augustijner kanunniken de eerste wijnbouwschool in de wereld werd opgericht. Men noemde het “Höhere Bundesanstalt für Wein und Obstbau Klosterne uburg”. Tot op de dag van vandaag is het nog steeds een vooraanstaand instituut voor wijnbouw, wetenschappelijk onderzoek en studie. Zo ontwikkelde professor Dr. Fritz Zweigelt hier de druivensoort Blauer Zweigelt in 1922, die nu een van de vooraanstaande rode wijndruiven van Oostenrijk is. Ook nu nog leven er Kanunniken in de Orde van de heilige Augustinus.

Deze Gemischter Satz is een field blend van grüner veltliner, welschriesling riesling en weissburgunder. Gemischter Satz is van oudsher kenmerkend voor de Weense wijnbouw en Stift Klosterneuburg maakt een zeer verleidelijke .... Open, uitbundig en speels wit fruit.

Stift Klosterneuburg Wiener Gemischter Satz

€ 17,95

Specificaties

Stijl Droog, Elegant, Levendig
Aroma's Appel, Bloemig, Citrus
Regio Wenen, Oostenrijk
Druif grüner veltliner, welschriesling +
Oogstjaar 2020

Stift Klosterneuburg Wiener Gemischter Satz als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu