Bogle Petite.NVHiRes

De familie Bogle verbouwt al vanaf de negentiende eeuw wijnen. Pas rond 1968 plantte de familie de eerste wijnstokken in de buurt van Clarksburgh U.S.A. Na jaren van hard werken heeft de Bogle familie meer dan 1200 ha wijnbouw in California. Met de groei van het bedrijft vestigde de familie naam binnen de wijnwereld, zowel in Amerika als daarbuiten. De belangrijkste oorzaak van het succes bestaat eruit dat de familie zich dagelijks bezighoudt met de productie van wijn. De familie begrijpt dat wijnen van hoge kwaliteit begint bij uitstekende druivenrassen. Zij zorgen daarvoor door met respect voor het land en de omgeving biologisch te werken. Het verhaal achter de fazant op de etiketten van de wijnen is als volgt. De familie wilde een label waarin de streek van de wijngaarden tot uiting kwam. De familie raakte in contact met de kunstenaar Paul Lorenzi, die op een avond schetsen van de wijnen aan het maken was. Opeens kwam een prachtige fazant midden in de wijngaard zitten. Het label van de Bogle wijnen was geboren! Bij Bogle Vineyards wordt biologisch gewerkt en men is gecertificeerd door verschillende instanties: California Certified Sustainable Winegrowing, Lodi Rules Certified Green Certificate en de “Sacramento Area Sustainable Business” Certificate.

De Petite Sirah van Bogle is een gespierde inktzwarte rode wijn met intense aroma's van bosbes, braambes. Deze wijn is krachtig in de mond met stevige tannines en rijp, rond fruit. Zeer goed te bewaren, maar nog beter te drinken ...bv. bij een mooie lamsbout!

De petite sirah is een Franse blauwe druif die ook bekend is onder de benaming durif, naar de ontdekker ervan, François Durif. Petite sirah is een natuurlijke kruising tussen syrah en peloursin. De kleine druifjes van petite sirah komen van de peloursin, terwijl de smaken van zwart fruit, peper, chocola en zoethout in de richting van syrah wijzen. Ook kenmerkend voor deze druif zijn hoge zuren en veel tannine. In zijn geboorteland Frankrijk is petite sirah tegenwoordig niet meer te vinden: ruim 90% van de wereldaanplant staat in Californië.

Bogle Petite Sirah

€ 19,95

Specificaties

Stijl Vol, Sappig, Kruidig
Aroma's Blauwe bes, Karamel, Specerijen
Regio Californie, USA
Druif petit sirah
Agricultuur Biologisch
Oogstjaar 2019

Bogle Petite Sirah als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu