antinori botrosecco

Wie in Italië 'wijn' zegt, zegt 'Antinori'! Deze familie maakt al meer dan zes eeuwen wijn. De afgelopen jaren heeft de familie veel geïnvesteerd in eigen wijngoederen in Toscane, het naburige Umbrië en in andere delen van Italië. Altijd met de doelstelling om een nog hogere kwaliteit wijn te kunnen leveren en het bedrijf gezond door te geven aan een volgende generatie

De naam ‘Botrosecco’ verwijst naar een oude, inmiddels opgedroogde, slotgracht op het landgoed. Le Mortelle is in 1999 aangekocht door de familie Antinori met de ambitie om schitterende en verrassende wijnen te maken van Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Sangiovese. In de wijnen van Le Mortelle vind je een kruidig aroma afkomstig van de typisch Toscaanse Mortella, een struik met wilde zwarte bes die je overal langs de kust tegenkomt. Deze struik is de inspiratie geweest voor de naam van het huis en ook in het logo van Le Mortelle vind je hem terug.

Le Mortelle is een blend van 100% cabernet sauvignon en cabernet franc. De jonge wijn rijpt 12 maanden op vaten van Sloveens en Frans eikenhout. De donkerte, de diepte van cabernet franc, de unieke bitters van het schaduwfruit, de straffe maar niet strenge tannines. Maar ook een vleugje uniek terroir, de eigenwijze eigenheid, de kruidigheid van de mortella, de wilde zwarte bes die alleen ter plekke gedijt.

Een mooi gebalanceerde blend van Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc. Geuren van balsamico, bitter-zoete bessen en een hint van vanille. Het rijpe rode fruit knalt het glas uit en maakt deze Botrosecco zeer aangenaam en zacht van smaak. Mooie afdronk!

Botrosecco Le Mortelle Rosso

€ 24,50

Specificaties

Stijl Gestructureerd, Rijk, Stoer
Aroma's Blauwe bes, Cacao, Specerijen
Regio Toscane, Italie
Druif cabernet sauvignon, cabernet franc
Oogstjaar 2020

Botrosecco Le Mortelle Rosso als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu