Piazzo Barbaresco

De geschiedenis van het bedrijf Piazzo begon in de jaren zestig met het jonge echtpaar Armando Piazzo en Gemma Veglia, in San Rocco Seno d'Elvio, een kleine deelgemeente van Alba. Beiden afkomstig uit families van wijnmakers, besluiten om de familietradities voort te zetten door te investeren in de Langhe, een gebied wat destijds nog niet bekend was om diens uitmuntende keuken en wijnen. Het bleek een schot in de roos te zijn met als resultaat een prachtige, florerende wijnmakerij waaruit spannende, kwalit atief hoogstaande wijnen voortvloeiden. Tegenwoordig, ruim een halve eeuw verder zwaaien dochter Marina en haar man Franco de scepter over het inmiddels 70 hectare aan wijngaarden tellende domein. De wijngaarden zijn hoofdzakelijk aangeplant met Piemontes belangrijkste, traditionele druivenrassen Nebbiolo, Barbera, Dolcetto, Moscato en Arneis, aangevuld met internationale rassen zoals Chardonnay en Merlot.

De zoon en dochter van Marina en Franco zijn inmiddels ook aan boord van het familiebedrijf. Na hun studie oenologie aan de vermaarde "Umberto I" universiteit in Alba, hebben Simone en Marco, als derde generatie, innovatieve ideeën en technieken ingebracht in het bedrijf om te worden geïntegreerd met de ervaring van ouders en grootouders. De toekomst is in goede handen.

De nebbiolodruiven worden geoogst van verschillende kleine wijngaarden op een ondergrond van kalkhoudende met mergel, op een hoogte van 200 mtr, op de heuvels bij San Rocco Seno d’Elvio en Treiso, ten zuidoosten van Alba.

De jonge wijn rijpt ongeveer 26 maanden, waarvan minimaal 9 maanden op gedeeltelijk grote houten vaten en gedeeltelijk op barriques. De resterende maanden rijpt de wijn op fles in de kelders van het wijnhuis. Een geconcentreerde neus van Kersen, rode bessen, kruiden en viooltjes. In de mond droge aanzet met veel kersen, veel structuur en krachtige tannines. Lange evenwichtige en frisse afdronk. Zeer aromatisch. Heerlijk bij pasta’s en risotto met paddestoelen, rundvlees, wildgerechten en rijpe kazen.

Piazzo Barbaresco 'Argé'

€ 37,95

Specificaties

Stijl Droog, Gestructureerd, Vol
Aroma's Kers, Bloemig, Ceder
Regio Piemonte, Italie
Druif nebbiolo
Oogstjaar 2019

Piazzo Barbaresco 'Argé' als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu