jadot-bouzeron-domaine-gagey-1

Maison Louis Jadot werd in 1859 opgericht door Louis Henry Denis Jadot. Van oorsprong was het vooral een handelshuis, maar tegenwoordig bezit het meer dan 150 hectare eigen wijngaarden. Het totale assortiment omvat zo’n 300 wijnen uit Chablis, Côte d’Or, Côte Chalonnaise, Mâconnais en Beaujolais, in het laatste geval meestal gemaakt op het eigen Château des Jacques. Uitgangspunt bij alle

wijnen is dat iedere wijngaard zijn kenmerken heeft en dat het terroir dus leidend is. Om die reden laat men de natuur zoveel mogelijk haar gang gaan en streeft wijnmaker Frédéric Barnier er naar om tijdens het vinificatieproces zo weinig mogelijk ingrepen te doen. Hierdoor bestaat er niet zoiets algemeens als een ‘Jadotstijl’, maar heeft elke wijn van Louis Jadot zijn eigen karakter.

Een landklimaat met warme zomers en koude winters. De bodem bevat kalk en graniet. De wijngaard is eigendom van Pierre-Henry Gagey, de directeur van Jadot. De druiven worden handmatig geplukt. Vergisting vindt plaats op roestvrijstaal. 50% van de druiven rijpt op nieuwe eikenhouten vaten.

Geraffineerde en gestructureerde wijn, zowel fris als rijk. Mooie zachte zuren, met aroma’s van perzik en een hint van vanille en hazelnoot. Herlijk bij charcuterie, gegrilde kip met citroen en dragon, zoetwatervis en romige geitenkazen.

De aligoté doré wordt geplukt op het moment dat de druif zo rijp is, dat de kleur van de schil van geel in goudbruin verandert. De aroma’s zijn dan zeer intens.

Bouzeron Domaine Gagey Louis Jadot

€ 28,95

Specificaties

Stijl Elegant, Mineraal, Sappig
Aroma's Appel, Citrus, Peer
Regio Bourgogne, Frankrijk
Druif aligote
Oogstjaar 2022

Bouzeron Domaine Gagey Louis Jadot als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu