des laurets puisseguin-saint-emilion-mdc_

De wijngaard van Château des Laurets strekt zich uit over meer dan 95 hectaren in twee benamingen: “Puisseguin-Saint-Émilion” en “Montagne-Saint-Émilion”. Binnen dit gebied zijn de 50 hectaren gelegen op de appellation Puisseguin gewijd aan de productie van “Château des Laurets”. De wijngaard is geïnstalleerd op de zuidelijk blootgestelde hellingen. Bijzondere aandacht wordt besteed aan de kweekmethoden te verkrijgen via een laag rendement van kwaliteitsdruiven bij optimale rijpheid.

De druiven worden met de hand geoogst en vooraf aan de inweking in cuve’s onder gecontroleerd temperatuur vindt een strenge selectie van het gruit plaats. De wijn rijpt gedurende 14 à 18 maanden op eikenhouten vaten.

Een dieprode kleur, met glinsteringen van violet. Dik., rijp fruit met aroma's van cassis, rode bessen en kersen, met tonen van rook en kruiden. Een stoere, maar ronde en soepele wijn, gestructureerd met mooie, rijpe tannines, waarbij de goede zuurbalans een extra touch geeft aan de lange afdronk.

Ch. des Laurets Puissequin

€ 21,75

Specificaties

Stijl Gestructureerd, Vol, Rijk
Aroma's Blauwe bes, Ceder, Tabak
Regio Bordeaux, Frankrijk
Druif merlot, cabernet franc +
Agricultuur lutte raisonee
Oogstjaar 2016

Ch. des Laurets Puissequin als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu