Uccelliera Rosso-di-montalcino-doc-2017

De Uccelliera Rosso di Montalcino is een fantastische wijn. De wijn toont klasse en verfijning en heeft uitnodigende aroma's van zoete rode bessen, gedroogde kersen, leer, gedroogde kruiden en specerijen die zich in het glas ontwikkelen. In de mond veel vulling en sap en verrassend toegankelijk met een lange finale. Heerlijke eetwijn … gegrild vlees, harde koekazen of gewoon.. met goede vrienden!

Het schilderachtige dorpje Montalcino in de provincie Siena is herkomstgebied voor de bijzondere Brunello di Montalcino. Deze wijn was tot ver in de twintigste eeuw nog een curiosum omdat de productie in handen lag van één enkele familie. Pas in 1960 begonnen meer wijnmakers dit type wijn te maken en verveelvoudigde de aanplant van brunello, een plaatselijke kloon van de sangiovese. Veelzeggend genoeg is het feit dat twintig jaar later - in 1980 - Brunello di Montalcino de eerste Toscaanse wijn werd met een DOCG-status. De omgeving van Montalcino, ruim 100 kilometer ten zuiden van Florence, heeft een klimaat dat wat afwijkt van dat in Chianti. Het is warmer en droger, met 's nachts een goede afkoeling. Daardoor zijn Brunello's volle en krachtige wijnen met soms wel 14% alcohol, bij uitstek geschikt om lang te rijpen.

Het domein Uccelliera beslaat slecht 6 ha. wijngaard in Montalcino. Andrea Cortoseni, eigenaar van Ucceliera en wijnmaker met een filosofische inslag, zegt zelf: “Alles wat ik hier maak moet wortels hebben die net zo diep zijn als die van mijn olijvenbomen, bijna een millennium dus. Wat ik aantrof, mijn familiegrond, was een oude wijngaard, bijna vervallen, maar wel op grond die altijd vruchtbaar is geweest: een landschap dat de voorgaande generaties van mijn familie past als een handschoen. Ik wil dat mijn werk dit stukje aarde alleen maar beter maakt, en dat ik het land als levend erfgoed aan volgende generaties kan doorgeven.”

Met deze filosofie produceert Andrea karaktervolle en authentieke wijnen, zò kenmerkend voor Brunello- en Rosso di Montalcino. Deze wijn is gemaakt van jongere Brunello di Montalcino-wijngaarden of van wijngaarden die, afhankelijk van het oogstjaar, druiven produceren met de beste karakteristieken voor de productie van Rosso di Montalcino.

De jonge wijn krijgt 6 maanden rijping op grote fusten en 4 maanden flesrijping vòòr release.

Rosso di Montalcino Uccelliera

€ 33,95

Specificaties

Stijl Elegant, Vol, Fruitrijk
Aroma's Blauwe bes, Framboos, Specerijen
Regio Toscane, Italie
Druif sangiovese
Agricultuur biologisch
Oogstjaar 2020

Rosso di Montalcino Uccelliera als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Biologisch

Gerelateerde producten

Menu