Paul Giraud Heritage

Cognac is een wijndistillaat afkomstig uit de Cognacregio. Deze regio strekt zicht uit over de departementen Charente en de Charente-Maritime. Cognac is alleen Cognac als het gemaakt is van wijn van witte druiven. Deze moet tweemaal zijn gedistilleerd in een speciale ketel: de Alambic Charantais. Het distillaat moet vervolgens minstens tweeënhalf jaar in houten vaten rijpen en tenminste 40% alcohol bevatten.

Alleen als aan al deze voorwaarden is voldaan, spreken we van Cognac. Het is een beschermde benaming en kent een eigen AOC (Apellation d’Origine Controlée).

Paul-Jean Giraud (zoon van Paul) is wel een fenomeen in de Charente. Sinds negen generaties, vanaf midden 1600 bestaat de familie uit wijnboeren en vanaf 1830 bouilleurs de cru op 32 hectaren in Bouteville en 3 hectaren in Saint-Même-les Carrières, in de Grande Champagne. De familie Giraud verbouwt sinds 1650 haar druiven in het beste deel van de cognacstreek, de Grande Champagne. Het gehele proces, van het verbouwen van druiven tot het destilleren van de wijn is in handen van de familie. De Girauds prijzen zich gelukkig met hun zeer vochtige kelders. De vochtigheidsgraad geeft de bekroonde cognac's tijdens de rijping een zachtheid die men zelden tegenkomt in de Grand Champagne. De fa milie hecht veel waarde aan zuiverheid en traditie, daarom gebruikt ze nauwelijks bestrijdingsmiddelen. De cognac verkrijgt zijn bijzondere kleur door minimaal acht jaar (VSOP) op eikenhouten vaten te rijpen.

Paul Giraud Héritage

De cognac's van Paul Giraud zijn zeer bijzonder en zeldzaam. Door de lange lagering van 70 jaar een zeer soepele en ronde cognac met aroma's zoals men alleen in de meest verfijnde oude cognacs kan ontdekken. De smaak blijft lang in de mond aanwezig. Uitgesproken tonen van wijnbloesem, honing, vanille, perzik, abrikoos en pruim.

Cognac Paul Giraud 1er Cru Heritage

€ 365,00

Specificaties

Regio Charente, Frankrijk

Cognac Paul Giraud 1er Cru Heritage als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu