Dautel Spatburgunder Sonnenberg

Onder Duitslands grote wijngebieden neemt Württemberg plaats vier in. Met een aandeel van ruim 70 procent domineren hier blauwe druivenrassen. De bekendste rode wijn uit het gebied is onverminder de Trollinger. Men noemt deze makkelijk drinkbare wijn wel de nationale drank van de Württembergers. Overige, specifieke druivensoorten van Wurtemberg zijn bv. Lemberger, Schwarzriesling en Spatburgunder. Wijnbouw vindt plaats langs de Neckar en in de beschutte dalen van zijrivieren als Rems, Enz, Kocher, Jagst en Tauber en zelfs aan de Bodensee. Württember kent veel waardevolle wijngaarden op steile hellingen. Wijnboeren bewerken vaak maar kleine percelen waarvan ze gewoontegetrouw de opbrengst aan de dichtstbijzijnde coöperatie leveren. Daarvan zijn er in Württemberg meer dan 50. Samen zijn die goed voor zo’n 80 procent van de verkopen. Sinds het jaar 1510 maakt de familie Dautel wijn in het hart van de regio Württemberg, tussen Heilbronn en Stuttgart. Christian Dautel heeft na zijn studie wijnbouw en diverse stages bij wijnmakers over de hele wereld de traditie voortgezet. Met een zeer eigen stijl, creativiteit en nieuwe technieken voor deze regio. Zijn doel is individuele wijnen te maken die goed kunnen ouderen. Hij werkt ecologisch en behoort tot de betere wijnmakers in deze regio. Hij is onder meer lid van de VDP.

Voor deze geconcentreerde spatburgunder wordt de helft van de druiventrossen vroeg weggeknipt, om zo de opbrengst te verkleinen en de concentratie van het fruit te vergroten. Strenge selectie tijdens de oogst en door een 'table de tri' bij aankomst in de kelder. Na vinificatie krijgt de jonge wijn 12 maanden rijping op barrique en vervolgens nog 10 maanden op foeders.

In de neus veel zwart fruit en gerookte tonen, pruimen. Mondvullende aanzet met wederom zwart fruit, zachte kruiden en aardese tonen. Lange finale met ongeloof;lijke finesse en verfijning.

Dautel Spatburgunder Bonnigheimer Sonnenberg Erste Lage

€ 24,95

Specificaties

Stijl Aromatisch, Elegant, Vol
Aroma's Aardbei, Kers, Ceder
Regio Wurttemberg, Duitsland
Druif spatburgunder
Agricultuur biologisch
Oogstjaar 2019

Dautel Spatburgunder Bonnigheimer Sonnenberg Erste Lage als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Biologisch

Gerelateerde producten

Menu