Diemersdal Sauvignon

Durbanville Valley is een van de oudste wijngebieden van Zuid-Afrika. De ward Durbanville (zo’n 1.200 ha) behoort tot het district Tygerberg en is een fraai, glooiend heuvelgebied waar De Dorstberg zorgt voor een perfecte combinatie van ondergrond en klimatologische omstandigheden. Doordat het gebied zo dicht bij de Atlantische Oceaan ligt is er een perfecte afkoeling in de nacht waardoor de frisheid behouden blijft in de wijnen. Durbanville Valley behoort tot de 3 koelste wijngebieden van het land, er zijn slechts 12 wijnbedrijven actief. Irrigatie is niet nodig aangezien er toch altijd nog 700 mm regen per jaar valt. De sauvignon blanc stokken staan op zuidelijk gelegen hellingen op een droge bodem van verweerd graniet met veel leem.

De historie van Diemersdal begint in 1698 wanneer Hendrik Sneewind grond krijgt toegewezen om een landgoed te beginnen. Later krijgt Captain Diemer het landgoed in bezit en trouwt hij met de weduwe van Hendrik Sneewind. Dan is de naam Diemersdal geboren. In oudere stukken zijn gegevens gevonden dat er reeds in 1705 sprake was van wijn maken, ook door de vondst van vaten en een eenvoudige wijnpers. In 1885 krijgt de Familie Louw de farm in bezit en begint de lange lijn van 7 generaties wijnmakers met Matthys als voornaam. De huidige Matthys Louw deed ervaring op in zowel Frankrijk als bij Klein Constantia in Zuid-Afrika. Momenteel is het een modern wijnbedrijf met 200 ha met uitstekend uitgeruste kelders. Er worden evenveel witte als rode wijnen gemaakt. Diemersdal ligt iets ten noorden van Durbanville met een fraai uitzicht op de Tafelberg. Een restaurant maakt deel uit van het wijngoed.

Klassieke stijl sauvignon met een licht geel/groene kleur, in de geur tropisch fruit, rijpe vijgen en een hint mineraliteit welke weer terug komt in de smaak. Veel verfijning met veel drinkplezier. In de finish frisse krokante zuren en rijp fruit. Schenk deze Sauvignon als apéritief, lichte visgerechten, schelpdieren, salades met vis, groentegerechten, bij jonge geitenkaas.

Diemersdal Sauvignon Blanc

€ 13,95

Specificaties

Stijl Aromatisch, Elegant, Sappig
Aroma's Appel, Citrus, Vijg
Regio Durbanville, Zuid Afrika
Druif sauvignon blanc
Oogstjaar 2024

Diemersdal Sauvignon Blanc als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu