Ehrhart Gewurztraminer Kaefferkopf

De Elzas - Alsace in het Frans - onderscheidt zich in meerdere opzichten van de rest van de Frankrijk. Zowel op het gebied van geschiedenis, landschap, architectuur en gastronomie als in de wijnbouw zijn de Duitse invloeden zo onmiskenbaar aanwezig, dat je je als bezoeker eerder in Duitsland waant dan in Frankrijk. Ondanks de noordelijke ligging is het klimaat van de Elzas warmer en droger dan je zou verwachten. Het gebied ligt namelijk ten oosten van de Vogezen, die een perfecte beschutting vormen tegen de gure weersinvloeden uit het westen. Het is dan ook buitengewoon zonnig in de Elzas en van heel Frankrijk heeft alleen Perpignan in de Roussillon meer zon. De wijngaarden strekken zich in een lang, smal lint uit van noord naar zuid op de uitlopers van die Vogezen en kennen een veelheid aan bodems en microklimaten. De bodems bevatten onder meer kiezel, kalk, graniet en leisteen. Riesling, pinot gris, gewurztraminer en muscat gelden als ‘edele’ druiven. Alleen van deze rassen mogen Grand Cru-wijnen gemaakt worden. Daarbij is de erkenning Grand Cru slechts voorbehouden aan wijnen die voldoen aan strenge kwaliteitscriteria en komen uit geselecteerde en bij wet aangewezen wijngaarden.

In Ammerschwihr, in het hart van de wijnroute van de Elzas, begint de geschiedenis van dit familiedomein. De familie bewerkt de wijngaarden daar al acht generaties lang en inmiddels hebben Sophie en Cyrille Ehrhart de dagelijkse leiding. Dit kleine bedrijf bezit 7 hectare wijnstokken verspreid over de 4 hoeken van het kanton Ammerschwihr. Maar de grote rijkdom is de beroemde Kaefferkopf.

De zeer karakteristieke smaak van de daar geproduceerde wijnen is het resultaat van de combinatie van een bijzondere geologische aard van de bodem (klei-kalksteen en klei-silica) en een vrij uitzonderlijke zonneschijn. Een elegantie en een finesse van smaak erkend sinds de 14e eeuw en die Kaefferkopf tot een van de beste wijnen van de Elzas hebben gemaakt!

Rijke, genereuze neus met exotisch fruit, mango en gestoofd fruit. De mond is zacht, de wijn is vol en rond, met nuances van lychee en rozenblad die deze wijn een heel mooie finesse geven. Deze gewurztraminer is ideaal als aperitief, als bijgerecht bij tapas of buffet, past goed bij pittige gerechten, zachte kazen zoals Munster of fruitdesserts.

Henri Ehrhart Gewurztraminer Grand Cru Kaefferkopf

€ 23,75

Specificaties

Stijl Aromatisch, Rijk, Fruitrijk
Aroma's Bloemig, Honing, Vijg
Regio Elzas, Frankrijk
Druif gewurztraminer
Agricultuur lutte raisonee
Oogstjaar 2020

Henri Ehrhart Gewurztraminer Grand Cru Kaefferkopf als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu