Moulie Madiran

Madiran is geen streek die altijd in de belangstelling heeft gestaan. Zo’n 70 jaar geleden, begin jaren ’50, was het wijngaardareaal gedecimeerd tot minder dan 10 hectare. De streek was hard getroffen door phylloxera en leek min of meer vergeten. Bovendien overschaduwd door grote buur Cahors en voorzien van de geuzennaam ‘Vin Noir’. Met name dat laatste bleek in commerciële zin niet altijd even bevorderlijk te werken…

Inmiddels is het tij gekeerd en bedraagt de aanplant zo’n 1300 hectare, een veelvoud van het aantal wijngaarden halverwege de vorige eeuw.

In het Zuid-westen van Frankrijk ligt dit 10 hectares tellende familiedomein. De familie Chiffre-Charrier runt hier al sinds 1920 het Domaine du Moulié. Zussen Lucie en Michèle hebben als vierde generatie in 2002 het stokje van hun vader overgenomen. Zij zijn opgegroeid tussen de wijngaarden en hebben het wijn maken met de paplepel ingegoten gekregen. Uiteraard werken zij op een verantwoorde manier en zijn al hun wijnen biologisch gecertificeerd.

Madiran is de bakermat voor de tannat druif. De druiven voor deze authentieke Madiran komen van zuidelijk gelegen hellingen met in de grond voornamelijk klei en leem met kiezels. De perfecte combinatie tussen terroir en druif! Voor een optimale smaak worden de druiven iets rijper en handmatig geplukt. Deze wijn rijpt in totaal maar liefst 24 maanden in rvs cuves.

De wijn heeft een prachtige diepe donkerrode In geur en smaak veel rijp fruit zoals cassis, kersen en bramen, een beetje kaneel. De rijpe tannines geven deze wijn een lange, fluweelachtige afdronk. Dit is een prachtige terroirwijn die heerlijk is bij divers gegrild rood vlees, curry ’s en tajines en streekgerechten uit de Gers zoals bv. Cassoulet met eend.

Domaine du Moulié Madiran "Moulié"

€ 20,50

Specificaties

Stijl Fruitrijk, Gestructureerd, Vol
Aroma's Blauwe bes, Ceder, Specerijen
Regio Madiran, Frankrijk
Druif tannat, cabernet franc
Agricultuur lutte raisonee
Oogstjaar 2017

Domaine du Moulié Madiran "Moulié" als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu