Moulin-de-la-roque-aop-bandol-les-baumes-rouge

“Bandol, dat is de Pauillac van de Provence”, aldus Hugh Johnson, de grote wijnschrijver. Bandol wordt gezien als hét topgebied voor rode wijnen in de Provence en spreekt met 300 dagen zon en een temperende zeewind zeer tot de verbeelding. Mits in goede handen rijpt de mourvèdre druif – 'de koning van de druivenrassen' – hier perfect. De beste Bandols behoren dan ook al sinds lange tijd tot de grote klassieke wijnen van Frankrijk. Maar ook de rosé’s en witte wijnen worden geroemd, al is de productie beperkt!

Domaine Moulin de la Roque is een project van verschillende wijnfamilies, die al sinds 1950 samenwerken om de wijnen gezamenlijk op de markt te brengen.

De wijnen van Bandol worden geroemd vanwege de eigen stijl en de kleinschaligheid van de productie. De appellatie werd verkregen in 1941, waarbij n og strengere regels golden met bv een maximale opbrengst van 40 hl/ha. Irrigatie is verboden, zodat de wijnstok diep in de grond wortelt en de diversiteit van de terroirs het beste tot uiting komt.

Les Baumes is een selectie van de jongere wijnstokken en is een blend van dominant mourvèdre aangevuld met carignan en cinsault. Een elegante, levendige en frisse wijn in de traditie van Bandol. De jonge wijn rijpt op eikenhout gedurende ten minste 18 maanden verbetert een perceelselectie die een prominente plaats geeft aan wijnstokken van ongeveer 25 jaar oud, en op terroirs die gericht zijn op het noordoosten.

Mooie diepe granaatrode kleur, zeer fijne, complexe en intense neus. Tonen van zwart fruit en kruiden. De mond is vlezig, fluwelig met een goede structuur en fijne tannines. Mooie balans, persistent, harmonieus.

Fijne, complexe en intense neus met een rijk boeket van zwart fruit met kruidige tonen. Elegant en goed uitgebalanceerd, vlezig met aanhoudende aroma's die een mooie harmonie bieden in de afdronk.

Domaine Moulin de la Roque Bandol Rouge

€ 23,95

Specificaties

Stijl Elegant, Vol, Stoer
Aroma's Blauwe bes, Kers, Tabak
Regio Provence, Frankrijk
Druif mourvedre, carignan +
Oogstjaar 2017

Domaine Moulin de la Roque Bandol Rouge als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu