Sugarille


Angelo Gaja (1940) werd beroemd door zijn wereldwijd begeerde Piemontese wijnen. Inmiddels bezit hij ook twee domeinen in Toscane, te weten Ca’Marcanda in Bolgheri en Pieve Santa Restituta in Montalcino. De wijngaarden van Pieve Santa Restituta staan louter aangeplant met de lokaal voorgeschreven nationale trots van Italië: de sangiovese, die plaatselijk brunello wordt genoemd. Bij de productie van zijn Brunello di Montalcino doet Gaja zoals gebruikelijk geen concessies op het gebied van kwaliteit. Zo verkocht hij tweemaal zijn volledige oogst in bulk toen die van 2002 was verpest door overvloedige regenval en die van 2003 door een hittegolf. Gaja maakt naast de gewone Brunello di Montalcino de elegante, “feminiene” Rennina en de krachtige, “masculiene” Sugarille.


De naam van de wijn is vernoemd naar de wijngaard: Sugarille. De wijngaard is slechts 4,5 hectare groot en is gelegen vlakbij de oude kerk (Pieve in het Italiaans).

De inweking en vergisting duurt drie weken. Daarna volgt twee jaar rijping op eikenhout en zes maanden in betonnen vaten. Vervolgens rijpt de wijn twee jaar op fles. Sugarille heeft veel fruit, mineralen, zachte tannines, versmolten hout en een voorbeeldig lange afdronk. Te serveren bij wildgerechten, allerhande bereidingen met paddenstoelen en truffels en bij harde kazen.

Gaja Brunello di Montalcino "Sugarille" 2016

€ 195,00

Specificaties

Regio Toscane, Italie
Druif sangiovese
Oogstjaar 2016

Gaja Brunello di Montalcino "Sugarille" 2016 als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Simonsig Tiara

Zuid Afrika, Stellenbosch cabernet sauvignon, merlot +
€ 27,75
Menu