Mullineux_syrah-1

In de neus zwart en rood fruit, tikje kruidig, viooltjes, mineralig, peper. In de mond vol maar zeer elegant, sappig, veel fruit (kersen en bessen), tannines rond, complex, nog erg jong Lekker bij: rundvlees, gevogelte, belegen en oude Hollandse kaas.

Puur natuur uit Swartland. Chris en Andrea Mullineux werken samen om op natuurlijke wijze wijnen te maken die het terroir van Swartland weergeven. In dit gebied staan stokoude wijnstokken naast relatief nieuwe rassen. Chris en Andrea vormen met hun kennis van het gebied, de mensen, de wijngaarden en hun passie voor wijnmaken een geweldige combinatie. Alle aandacht gaat naar de wijnen die ze maken. Ze zijn de meest talentvolle jonge wijnmakers van dit moment! De druiven voor hun wijnen komen van een aantal verschillende wijngaarden in Swartland. Iedere wijngaard heeft zijn eigen karakter. De belangrijkste wijngaarden liggen op de Paardeberg (graniet) en de Riebeek Kasteel-berg (verweerde leisteen). De druivenboeren werken vrijwel biologisch, door het droge klimaat zijn er nauwelijks ziektes die bestreden moeten worden. Er wordt niet geïrrigeerd en de opbrengsten zijn laag: 24-36 hl./ha. Alle wijnen zijn zonder enige onnodige toevoeging gemaakt. De gisting start op natuurlijke wijze, dus zonder toegevoegde gist. Geen filtrering voor het bottelen.

Swartland Syrah Beeldschone, volle en elegante syrah van dit tovenaarsduo … 100% syrah uit Swartland. Na vinificatie krijgt de wijn 11 maanden rijping op Franse barriques, waarvan 15% nieuw hout.

Mullineux Syrah Swartland

€ 31,50

Specificaties

Stijl Elegant, Vol, Mineraal
Aroma's Blauwe bes, Leer, Specerijen
Regio Swartland, Zuid Afrika
Druif syrah
Agricultuur Biologisch
Oogstjaar 2019

Mullineux Syrah Swartland als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Biologisch

Gerelateerde producten

Menu