Glenelly-Glass-collection-Syrah

May de Lencquessaing ... de naam van één van Bordeaux meest gereputeerde vrouwen. Zij leidde gedurende een lange periode de 2e Grand Cru Classe - Ch. Pichon Longueville Comtesse de Lalande - en met veel succes. Ze erfde het domein in 1978 en tijdens haar vele internationale reizen als directeur van het domein raakte ze onder de indruk van de mogelijkheden en het potentieel van Stellenbosch als wijnstreek en kocht in 2003 Glenelly.

Op de lager gelegen hellingen van Simonsberg plantte ze de eerste druiven en leidt het domein met haar kleinkinderen Nicolas Bureau en Arthur de Lencquessaing. En zo voegt ze een nieuw hoofdstuk toe aan haar indrukwekkende wijncarriere en familiegeschiedenis.

Om tot de beste kwaliteit te komen wordt er biologisch gewerkt en getracht zo min mogelijk in te grijpen, zowel in de wijngaard als in de kelder. Er vindt een strenge selectie van het fruit plaats, er wordt uitsluitend met wilde gisten gewerkt en de wijnen worden niet aangezuurd.

Rijping vindt plaats in Franse barriques van toptonneliers, zoals Sylvain en Taransaud.

Een duidelijke 'syrah' en geen 'shiraz'! Karakteristiek en elegant. Deze syrah uit de Glass Collection (genoemd naar Lady May's bijzondere glasverzameling) is een blend van verschillende percelen. Na vinificatie krijgt de jonge wijn 12 maanden rijping op barrique. In de neus witte peper, zwarte olijven en fijne kruiden (kaneel), jasmijn en pruimen. In de mond veel concentratie en soepel fruit met een bijna fluwelen structuur. Een goede afdronk completeert het plezier. Houdbaar tot 2023!

Glenelly Glenelly Glass Collection Syrah

€ 12,95

Specificaties

Stijl Fruitrijk, Vol, Kruidig
Aroma's Blauwe bes, Cacao, Pruim
Regio Stellenbosch, Zuid Afrika
Druif syrah
Agricultuur Biologisch
Oogstjaar 2018

Glenelly Glenelly Glass Collection Syrah als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Accepteer cookies om deze video te bekijken

Gerelateerde producten

Menu