Hess Select Chardonnay

De Hess Select Chardonnay is een heerlijke, elegante Chardonnay , met aroma’s van rijpe nectarines, gegrilde ananas en een vleugje rokerigheid. In de smaak is hij zacht, rond en harmonieus, met tonen van perzik, golden delicious appels en frisse citrus in de afdronk. De houtrijping maakt hem net wat voller, zonder zijn sappige frisheid te verliezen.

De geschiedenis van de wijnbouw in de Verenigde Staten is eigenlijk zeer recent. De oudste wijnmakerij van het Noordoosten, de Brotherhood Winery in de vallei van de rivier de Hudson, dateert van 1839. In het zuidwesten waren het de Franciscaner monniken die de eerste druiven introduceerden vanuit Mexico. In het begin werkte men met hybride druivenrassen, maar met de grootschalige introductie van vinis vinifera ging de kwaliteit enorm vooruit. Vanaf de jaren ‘70 van de vorige eeuw kwam ook internationaal het grote succes. Waar het in de Verenigde Staten voorheen vooral om de druivenrassen draaide, is er nu met name in Californië sprake van een snel groeiende aandacht voor terroir. Met de aanplant van nieuwe druivenstokken wordt in navolging van de Europese wijnlanden veel meer rekening gehouden met directe omgevingsfactoren als bodemsamenstelling, ligging en microklimaat.

Twee wijngebieden vormen het hart van de Hess Collection: de hellingen van Mount Veeder en vlakkere delen in het zuiden en oosten van de Napa Valley, waar invloeden van de San Pablo Bay voelbaar zijn. Daarnaast maakt Hess selecties van de beste druiven uit beide gebieden om daarmee excellente wijnen te maken met meer complexiteit.

Alle kennis en vaardigheden van de Hess Collection wijnmakers komen in de blends en cépages van Hess Select tot hun recht. California’s noordkust herbergt een uniek, mild mediterraan klimaat met stabiele warmte- en koudecycli. De wijngaarden liggen op steile hellingen of op terrasachtige ‘benchlands’.

Hess Select Chardonnay

De chardonnay-druiven voor deze Hess Select Chardonnay komen van de

Shirtail Creek wijngaard in Monterey County, een wijngebied aan de kust van Californië gelegen onder San Fransisco. Monterey’s verkoelende mist en de kustwind die via de bergen de Salinasvallei in waait creëren het ideale klimaat voor het maken van wijnen met tropische fruittonen en frisse zuren.

Slechts een klein deel van de wijn (30%) onderging malolactische fermentatie en rijpte 8 maanden in nieuw Frans eiken. De andere 70% zorgt voor frisse zuren en fruit-aroma’s in de wijn en dragen bij aan de prachtige balans in de wijn.

Hess Select Chardonnay

€ 19,50

Specificaties

Stijl Aromatisch, Romig, Vol
Aroma's Bloemig, Geel fruit, Peer
Regio Monterey, USA
Druif chardonnay
Oogstjaar 2019

Hess Select Chardonnay als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu