monte dos Perdigoes Reserva

In het zicht van Reguengos de Monsaraz, in het uitgestrekte en intrigerende Alentejo, ligt Monte dos Perdigões, sinds 2001 eigendom van de familie Granadeiro. Het was ooit de thuisbasis van Damião de Góis, een Portugese humanist uit de 16e eeuw en later van de illustere maestro en componist Luís de Freitas Branco, die hier enkele van zijn meest opvallende werken componeerde. Het is een plek die wordt gekenmerkt door artistieke gevoeligheid, vrij denken en gedaan werk.

Adega do Monte dos Perdigões werd hier geboren, tussen de wijngaarden die jaar na jaar herboren worden, in een samensmelting tussen het verleden en de toekomst, waar edele materialen zoals Alentejo-marmer en Frans eiken de boventoon voeren. Monte dos Perdigões-wijnen worden hier gemaakt, gevinifieerd en gebotteld onder de strikte controle van een toegewijd en geïnspireerd technisch team en enorm respect voor moeder natuur.

Pedro Baptista studeerde Enologie aan de École Supérieure d’Oenolo gie in Montpellier, Frankrijk. Hij begon zijn werk bij de Eugénio de Almeida Foundation tijdens de oogst van 1994 en in 2002 bij Monte dos Perdigões. Momenteel is hij verantwoordelijk v oor de wijnen van beide bedrijven.

Monte dos Perdigões Reserva is een blend van antão vaz en arinto. De druiven uit de wijngaarden van Monte dos Perdigões werden zorgvuldig geselecteerd, geperst en gefermenteerd in een open cuve, in roestvrij staal, bij een gecontroleerde temperatuur van 14ºC. Na vinificatie rijpt de wijn deels op Frans eikenhout gedurende 6 maanden, gevolgd door botteling. Het resultaat is in de neus rijpe tonen van tropisch fruit, zoals ananas, mango en vanille. Volle, rijke smaak met frisse zuren. Goede balans. Prettig, mondvullend, met goed geïntegreerde houttonen en een aanhoudende afdronk.

Monte dos Perdigoes Reserva Branco

€ 14,95

Specificaties

Stijl Aromatisch, Vol, Sappig
Aroma's Bloemig, Citrus, Vanille
Regio Alentejo, Portugal
Druif antao vaz, arinto
Oogstjaar 2022

Monte dos Perdigoes Reserva Branco als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu