Colombaia Vernaccia-di-San-Gimignano

Het verhaal van Il Colombaio di Santachiara is er één zoals zoals vele anderen in de wijnwereld: een familieverhaal. De wortels liggen al sinds de oorsprong in San Gimignano waar “papa” Mario in de vroege jaren ’50 al in de velden werkte. Zijn vastberadenheid en geduld legden de grondbeginselen voor een bloeiend wijnbedrijf. In de eerste jaren was Il Colombaio een fokkerij, tot 2002. De jongste zoon van het gezin, Alessio, was begonnen met zijn studie oenologie en wilde zijn passie uiten in het maken van “eigen” wijn. Dit was de start voor het hele gezin om aan te sluiten en zich te storten in een nieuw avontuur. In alle wijnen die er gemaakt worden, krijgt het unieke terroir volledige uiting. Ze volgen de jarenoude tradities en leerden zo door de jaren heen de Vernaccia di San Gimignano wijnstokken écht kennen. Diep respect voor het land en de wijnstokken heeft de vader en broers ertoe doen besluiten volledig biologisch te werken. Samen met wijnmaker Nicola Berti proberen ze steeds meer balans in d e wijnen te krijgen, bijvoorbeeld door een kortere schilweking voorafgaand aan de vergisting.

De druiven groeien in biologisch bewerkte wijngaarden op zo’n 250-360 meter hoogte. De bodem is hier rijk aan fossiele resten en aan stenen.

De druiven ondergaan een zachte persing gevolgd door een vergisting onder gecontroleerde temperaturen in cementen vaten en roestvrijstalen tanks. Na de vergisting rijpt de wijn tot begin maart op de lies, waardoor hij mooi rond en complex wordt. De hellder strokleurige wijn heeft expressieve aroma’s van wit fruit, appel, limoen, lelietjes-van-dalen en citroentijm. Intense en fris van smaak met een lange, aanhoudende afdronk.

Il Colombaia di Santachiara "Selvabianca"

€ 21,95

Specificaties

Stijl Aromatisch, Elegant, Levendig
Aroma's Appel, Citrus, Peer
Regio San Gimignano, Italie
Druif vernaccia
Agricultuur biologisch
Oogstjaar 2022

Il Colombaia di Santachiara "Selvabianca" als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu