la spinetta bricco quaglia moscato

In 1977 startte de familie Rivetti in Piemonte gebied met wijnbouw. Aanvankelijk eerst met een Moscato d'Asti, daarna met wijn van de Barbera druif en in 1989 werden de eerste Nebbiolo-druiven verwerkt. De drang om grote, rode wijnen te maken was te groot en in 1985 zag de eerste rode wijn, Barbera Cà di Pian van La Spinetta, het levenslicht. De tweede rode wijn volgde in 1989. Het echte werk begon met de moeilijke Nebbiolo-druif binnen de herkomstbenaming Barbaresco en later Barolo. De eerste Barbaresco onder de naam Gallina kwam in 1995. Daarna kwam er wel elk jaar een nieuwe wijn. In 1998 Barbera d’Asti Superiore. In 2000 werden er 8 hectaren in Barolo verworven. Waarvoor in 2003 een nieuwe, state of the art, wijnmakerij werd gebouwd. In 2001 volgde er een spectaculaire uitbreiding in Toscane door de verwerving van maar liefst 65 hectaren. Ook hier werd een nieuwe wijnmakerij gebouwd die in 2007 klaar kwam. In dat jaar werd het dertigjarige bestaan van het familiebedrijf gevierd.

Eigenaar Giorgio Rivetti leeft voor een aantal aspecten die er echt toe doen: het geloof in autochtone rassen van topkwaliteit en extreme zorg in de wijngaard. 90% van de inzetbare menskracht komt bij La Spinetta terecht in de wijngaarden! Daarnaast het bewust streven naar een kleine opbrengst per stok: gemiddeld nog geen 20 hl/ha. Een grenzeloos respect voor de oude wijnstokken, het in stand houden van de biodiversiteit in de bodem, dus geen kunstmest en andere chemisch materiaal dat dit leven kan aantasten. De aanpak is nu voor 75% biodynamisch en voor 25% volledig biologisch.

Deze Moscato d’Asti is een verfijnde parel op de tong. Geraffineerde aroma’s van rijpe, witte perzik en witte vijg, lychee en muscat.

Heerlijk begeleider van menig dessert … fris sorbetijs, fijne patisserie of zomers fruit.

La Spinetta Bricco Quaglia Moscato d'Asti

€ 18,95

Specificaties

Stijl Aromatisch, Fruitrijk, Zoet
Aroma's Vijg, Geel fruit, Honing
Regio Piemonte, Italie
Druif moscato
Agricultuur bio dynamisch
Oogstjaar 2021

La Spinetta Bricco Quaglia Moscato d'Asti als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu