Blandy 10 years Sercial

Het belangrijkste kenmerk van Madeira is het bijzondere productieproces, de methodes estufagem of canteiro, waaraan de Madeira zijn unieke aroma- en smaakkenmerken ontleent. Dit ‘verwarmings’ proces vindt plaats nadat de wijn, afhankelijk van het smaaktype, gedurende of aan het eind van de vergisting, is versterkt met wijnalcohol (96% vol.). Bij de canteiro methode verloopt het verwarmingsproces op houten vaten, welke geplaatst zijn in het warmste deel van de kelder. De hiervan afkomstige Madeira’s ondergaan een oxidatieve rijping van minimaal 3 jaar. De typerende smaak is rijk en intens van karakter Gebotteld in 1997. Deze zeer complexe madeira heeft maar liefst 21 jaar op getoast Amerikaans eikenhout doorgebracht volgens de traditionele canteiro methode. Bij dit proces rijpt de jonge madeira in het bovenste en tevens warmste deel van de kelder. Na een bepaalde rijpingsperiode koelt de madeira geleidelijk af door de vaten periodiek een etage lager te plaatsen. Heldere topaasgele kleur met goudgroene reflectie. Rijk geschakeerd aroma met gedroogd fruit, karamel, houtaroma's en specerijen. Halfdroog (restsuiker 90 gr/l)met een ranke, zuivere zuurgraad. Lange, complexe finale met nuances van specerijen,

Madeira Blandy's 10 years old Sercial 0.5 lt

€ 34,95

Specificaties

Regio Madeira, Portugal

Madeira Blandy's 10 years old Sercial 0.5 lt als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu