Medea Malvazija Istarska

Kroatie is één van de oudste wijngebieden ter wereld. De wijnbouw in het huidige Kroatië bestond al honderden jaren voor de opkomst van het Romeinse Rijk. De wijngebieden in Kroatië zijn verdeeld in twee zones die klimatologisch aanzienlijk verschillen; de Kroatische binnenlanden (Kontinetalna) en de Adriatische kuststrook (Primorska). De continentale wijnstreken liggen in het noord-westen (Plješivica, Prigorje, Varaždin, Međimurje, Pokuplje en Moslavina) en noord-oosten (Slavonië en Dunav). In de binnenlanden bestaat de productie vooral uit witte wijn. De kuststreek omvat de gehele Kroatische kust, Istrië, Noord Dalmatië, Dalmatisch Zagora en Midden- en Zuid Dalmatië.

Het schiereiland Istri ligt in het noordwesten van het land aan de Adriatische Zee en grenst aan Slovenië. Maar net een paar kilometer verderop ligt de grens met Italië. Door de eeuwen heen hebben vele overheersers hun stempel gedrukt op het gebied. De Oude Grieken, de Romeinen, de Venetiërs, Het Groot Habsburgse Rijk en de Republiek Joegoslavië hebben allen hun invloed gehad op het gebied.. De belangrijkste druif voor de witte wijnen is de Istarska Malvazija. Deze druif is een afstammeling van de malvasia druif die in de gehele mediterrane regio wordt verbouwd.

Het wijnhuis Medea ligt in het dorp Vodnjan in istrië. Het ligt net ten noorden van de bekende stad Pula tegenover een klein stationnetje. Het bedrijf is voortgekomen uit de coöperatie Agroprodukt Vodnjan. In de jaren ’90 is het wijnhuis geprivatiseerd en sinds 2005 heet het wijnhuis Medea, vernoemd naar tovenares en godendochter Medea uit de Griekse mythologie.

Deze istarska malvasia is lekker floraal en knetterfris met mooie citrustonen, licht tropisch fruit, perzik en een heerlijke zachte amandelbitterheid. De rijke aromatische complexiteit en de aangename mineraliteit maken de wijn uitzonderlijk drinkbaar, modern en verrassend.

Een heerlijk begeleider van pasta met lichte sauzen, gerechten met kalfsvlees, vis en schelpdieren, risotto met scampi of garnalen, paddenstoelenrisotto, kip in romige sauzen, gegrilde groenten en Japans eten.

Medea Malvazija Istarska

€ 11,45

Specificaties

Stijl Aromatisch, Fris, Fruitrijk
Aroma's Appel, Bloemig, Citrus
Regio Istrie, Kroatië
Druif istarska malvasia
Oogstjaar 2021

Medea Malvazija Istarska als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu