niepoort agua viva

Op een schilderachtige plek, middenin de Douro, ligt het kloppend hart van Niepoort Vinhos: Quinta de Nápoles. Pal aan de rivier de Tedo – een zijtak van de Douro – die als een zilveren ader langs steile wijnhellingen slingert, staat Dirk van der Niepoort aan het hoofd van het familiebedrijf. Dirk is telg van de zesde generatie wijnmakers, in een bedrijf dat in 1842 werd opgericht door de Nederlander Eduard Kebe. Wat ooit begon als kleinschalig porthuis is inmiddels uitgegroeid tot een gerenommeerd port- en wijnhuis dat bij veel wijnkenners een plekje heeft veroverd. Dirk weet dan ook, mede dankzij zijn eigenwijze visie, continu te verrassen! Wijnen en port van Niepoort staan garant voor kwaliteit. Het zijn echte terroirproducten met een verbazingwekkende diversiteit in stijlen. De wijnen komen van verschillende quinta’s, waaronder Quinta de Nápoles en Quinta do Carril, samen ongeveer 50 hectare groot.

De regio Bairrada is ideaal voor de productie van mousserende wijnen. Het kalkrijke terroir en de natuurlijke zuurgraad van de druivensoorten bical, cercial en maria gomes zijn de factoren die de productie van mousserende wijnen van hoge kwaliteit bevorderen. Ook in 2016 hebben we de Água Viva gevinifieerd, een mousserende wijn in de traditie van de Quinta de Baixo in een klassieke stijl en zonder dosage. Het is een Blanc des Blancs brut, uitsluitend gemaakt van druiven uit de jaargang 2016.

De Aqua Viva heeft een hele fijne mousse. De aroma's zijn fris en complex tegelijk, de citrustonen onderstrepen het terroir van de Bairrada. In de mond veel fraicheur met een levendige zuurgraad en een lange afdronk. Een door en door gastronomische mousserende wijn!

Niepoort Aqua Viva Spumante Bruto

€ 35,00

Specificaties

Stijl Elegant, Mineraal, Levendig
Aroma's Appel, Citrus, Peer
Regio Bairrada, Portugal
Druif baga
Agricultuur bio dynamisch
Oogstjaar 2017

Niepoort Aqua Viva Spumante Bruto als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu