OPTA Tinto

Ten zuiden van de Douro ligt langs de rivieren de Dão, Alva en Mondego een van de oudste wijngebieden van Portugal: Dão. Hoofdstad van de streek is Viseu met zijn schitterende kathedraal. Het landschap bestaat uit diepe valleien en golvende heuvels en het klimaat voor wijnbouwen is er ideaal. Het gebied wordt namelijk omsloten door bergen die bescherming bieden tegen de koude oceaanlucht en ook tegen kou uit het noorden. De bodem bestaat voornamelijk uit graniet en hier en daar uit leisteen, waarop respectievelijk blauwe en witte druivenrassen zich thuis voelen. Omdat Dão vooral bekend is om z'n houtgerijpte stevige wijnen zou je bijna vergeten dat hier ook fantastische witte en rosé wijnen gemaakt worden.

Ook voor Dão geldt dat moderne technieken hand in hand gaan met tradities. Dão is het gebied van authentieke druiven als touriga nacional, tinta roriz (de Spaanse tempranillo), alfrocheiro en jaen (mencía in Spanje). Voor witte wijnen is dé kwaliteitsdruif encruzado, veelal aangevuld met fernão pires, bical, cercial en malvasia.

Opta is een project van Boas Quintas, een inmiddels groot wijnbedrijf dat in 1991 is opgezet door de beroemde wijnmaker Nuno Cancela de Abreu met meer dan 130 jaar familie- en wijngeschiedenis in Dão. Tot die tijd waren de wijnen uit Dão erg boers en met veel hout opgevoed. Nuno onderkende de mogelijkheden van het gebied èn de wens van de consument op elegantere wijnen te drinken. Opta is gecreeërd met die wens in gedachte!

De Opta Tinto is een blend van touriga nacional, alfrocheiro, tinta roriz. Het is een sappige, ronde rode wijn met tonen van zwarte bessen, bramen en zwarte kersen. Het expressieve fruit en de zachte smaak maken dit tot een allemansvriend. Een heerlijk begeleider van vlees van de bbq, gekruid gehaktt of een plank mooie rijpe kazen!

Opta Tinto Dao

€ 8,95

Specificaties

Stijl Aromatisch, Rond, Sappig
Aroma's Blauwe bes, Kers, Pruim
Regio Dao, Portugal
Druif touriga nacional, alfrocheiro +
Oogstjaar 2019

Opta Tinto Dao als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu