Piazzo Chardonnay

De geschiedenis van het bedrijf Piazzo begon in de jaren zestig met het jonge echtpaar Armando Piazzo en Gemma Veglia, in San Rocco Seno d'Elvio, een kleine deelgemeente van Alba. Beiden afkomstig uit families van wijnmakers, besluiten om de familietradities voort te zetten door te investeren in de Langhe, een gebied wat destijds nog niet bekend was om diens uitmuntende keuken en wijnen. Het bleek een schot in de roos te zijn met als resultaat een prachtige, florerende wijnmakerij waaruit spannende, kwalit atief hoogstaande wijnen voortvloeiden. Tegenwoordig, ruim een halve eeuw verder zwaaien dochter Marina en haar man Franco de scepter over het inmiddels 70 hectare aan wijngaarden tellende domein. De wijngaarden zijn hoofdzakelijk aangeplant met Piemontes belangrijkste, traditionele druivenrassen Nebbiolo, Barbera, Dolcetto, Moscato en Arneis, aangevuld met internationale rassen zoals Chardonnay en Merlot.

De zoon en dochter van Marina en Franco zijn inmiddels ook aan boord van het familiebedrijf. Na hun studie oenologie aan de vermaarde "Umberto I" universiteit in Alba, hebben Simone en Marco, als derde generatie, innovatieve ideeën en technieken ingebracht in het bedrijf om te worden geïntegreerd met de ervaring van ouders en grootouders. De toekomst is in goede handen.

Chardonnay verscheen voor het eerst op de heuvels van de Langhe aan het einde van de 19e eeuw, maar de meeste wijnboeren begonnen het pas honderd jaar later de aandacht te geven die het verdiende. Piazzo plantte in 1985 enkele wijngaarden met chardonnay in San Rocco Seno d'Elvio. Elk jaar produceren ze nu een elegante, frisse traditionele wijn met de typische aromatische kwaliteiten van de variëteit. Een intense, kristalheldere strogele kleur met gouden nuances wordt gevolgd door een onstuitbare, rijpe neus, met duidelijke tonen van banaan, ananas en gele perzik vergezeld door een lichte hint van salie. Lange aromatische afdronk met nog veel structuur. Heerlijke begeleider van gerookte zalm, vitello tonnato, gevogelte en witvis.

Piazzo Langhe Chardonnay "Strangé"

€ 21,95

Specificaties

Stijl Elegant, Sappig, Romig
Aroma's Boter, Geel fruit, Vijg
Regio Piemonte, Italie
Druif chardonnay
Oogstjaar 2021

Piazzo Langhe Chardonnay "Strangé" als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu