Pintia

Als historisch wijnbouwgebied heeft Toro de laatste vijftien jaar een enorme comeback gemaakt. Zijn rijke, rijpe en krachtige rode wijnen, gemaakt van de inheemse Tinta del Torodruif, lieten hun mogelijkheden zien nadat een nieuwe generatie goed opgeleide oenologen hier aan het werk ging en de noodzakelijke investeringen in roestvrijstalen materiaal gedaan waren. In het laatste decennium heeft er daarnaast een gestage verbetering in de oogstmethodes plaatsgevonden. Wat de rode wijnen uit Toro zo bijzonder maakt – en wat hen al sinds de Middeleeuwen beroemd maakt – is de combinatie van uitzonderlijke kracht, fruitigheid, frisheid én zuurgraad, naast het vermogen om goed te ouderen.

Pintia is onderdeel van het beroemde huis Vega Sicilia uit de Ribera del Duero.

Pintia is echter afkomstig van een project uit het gebied Toro en is sinds 2001 uitgebracht. De wijngaarden omvatten ca. 96 hectare en liggen verspreid over diverse terroirs. Ze liggen op een hoogte van gemiddeld 700 meter, waar het klimaat behoorlijk extreem en continentaal is. Het lokale druivenras is Tinta de Toro (tempranillo). Alhoewel volledig zelfstandig houdt men zich aan de strenge regels van het moederbedrijf: afkomstig van oude wijnstokken, zeer strenge druivenselecties en vergisting en rijping op het beste Franse en Amerikaanse eikenhout uit de eigen tonnelerie.

Deze wijnen zijn zeer intens van kleur en kleurdiepte. De nuancering van de geur is breed, zeer zuiver, expressief en elegant, met een geweldige fruitige - en florale intensiteit maar tegelijk met veel subtiliteit. De Pintia heeft een fijne structuur, een goede tannine-aanwezigheid in de mond en houdt lang aan. Veel Toro wijnen zijn erg fors gebouwd en weinig subtiel. De Pintia toont zich een echte Vega Sicilia wijn: fris en met prachtige zuren. Pintia kan uitstekend lang bewaard worden, mits onder goede omstandigheden.

Pintia 2019

€ 95,00

Specificaties

Stijl Gestructureerd, Rijp, Vol
Aroma's Blauwe bes, Ceder, Leer
Regio Toro, Spanje
Druif tinto del toro
Agricultuur biologisch
Oogstjaar 2019

Pintia 2019 als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu