poggio al cinghiale_sangiovese_rubicone_igt_staand

Emilia-Romagna is een samenvoeging van twee oudere regio’s. Emilia, in het westen, verwijst naar de belangrijkste weg in dit gebied: de Via Emilia, naar de Romeinse consul Marcus Emilius die de weg liet aanleggen als verbinding tussen Rome en het noorden van Italië. Het oostelijk deel, Romagna, verwijst naar het Oost-Romeinse Rijk, waarvan Ravenna de uiterst noordelijke grens was.

De wijnbouw in Emilia-Romagna is dan misschien niet zo bekend, toch dateren de oudste appellaties al van een hele tijd terug. Reeds in 1967 werden de DOC Colli Piacentini en de DOC Albana di Romagna opgericht. Emilia-Romagna is een regio die op het gebied van appellaties nog voortdurend in beweging en evolutie is. Het is ook een zeer culinaire provincie met o.a.

een rijk aanbod aan oliën, azijnen, verse en bereide vleeswaren, kazen, fruit en groenten. Zonder de Coppia Ferrarese te vergeten, het gevlochten brood met vier armen, waarvan het recept meer dan 750 jaar oud is of de Aceto Balsamico Tradizionale di Modena of de Prosciutto di Parma en natuurlijk Parmigiano Reggiano! Maar ook op wijngebied he eft de streek zich inmiddels ontworstelt aan het imago van slechte Lambrusco.

Poggio al Cinghiale is daar een mooi voorbeeld van …

Poggio al Cinghiale betekent ‘Heuvel van het everzwijn’. De regio Emilia-Romagna, waar deze wijn wordt gemaakt, is het leefgebied van het everzwijn. Ze zijn de koning te rijk in dit heuvelachtige gebied waar de Sangiovese weelderig groeit.In deze wijn wordt de Sangiovese aangevuld met een klein beetje Merlot. Deze combinatie van druiven geeft een sappige, zachte en fruitige wijn met aroma’s van kersen, kruiden en chocolade.

Poggio al Cinghiale Rosso

€ 11,95

Specificaties

Stijl Fruitrijk, Rijp, Rond
Aroma's Blauwe bes, Leer, Specerijen
Regio Emilia Romagna, Italie
Druif sangiovese, merlot
Oogstjaar 2021

Poggio al Cinghiale Rosso als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu