Rizzardi Soave Costeggiola

Het is het herkomstgebied van de bekende Amarone, Valpolicella, Soave en Prosecco. Al sinds mensenheugenis wordt hier wijn gemaakt. Veneto wordt erg beïnvloed door het Gardameer, dat extreme temperaturen tempert. Vorst komt daardoor nauwelijks voor en ook de wind houdt de wijngaarden schimmelvrij. In Veneto zie je veelal dat de pergola als wijnstokgeleiding gebruikt wordt om de druiven te beschermen tegen de zon en zodat de wind door de druiventrossen heen kan waaien. Tegenwoordig is Veneto goed voor de grootste hoeveelheid DOC-wijnen van Italië. Een van de bekendste is Valpolicella, met zijn beroemde Ripasso en Amarone, gemaakt van deels ingedroogde druiven. Daarnaast geniet ook So ave bekendheid met haar mooie witte wijnen van hoofdzakelijk trebbiano di Soave en garganega.

De geschiedenis van wijnhuis Guerrieri Rizzardi laat zich lezen als een historische roman. Midden in de grandioze Veneto-regio, omgeven door bergen, kust èn laagland, kwamen twee adellijke geslachten samen: de graven Guerierri (uit Bardolino) en Rizzardi (uit Negrar). Beide families hadden reeds vóór de zeventiende eeuw wijngaarden en kelders i n bezit. Toen in 1913 twee telgen uit deze eeuwenoude geslachten een huwelijk aangingen, was een jaar later het eerste Guerrierri Rizzardi-label een feit. De daarop volgende generaties bleken er steeds mensen uit beide families interesse te hebben in het maken van goede wijnen, en enkele slimme aankopen van grond in de omgeving resulteerden in een uitgekiende selectie van wijngaarden die voor verschillende druivensoorten geschikt waren.

De Costeggiola-wijngaard is geclasseerd als cru. Deze wijngaard is bijzonder geschikt vanwege het klimaat en de vulkanische kiezelgrond. De druiven worden met de hand geselecteerd en alleen op de perfecte rijpheidsgraad. Na het persen laat men de Costeggiola-wijn gisten in de cuve met de natuurlijke gisten en wordt vervolgens gerijpt op de lie in roestvrijstalen tanks.

Het resultaat is een subtiele maar complexe neus met veel steenfruit, biscuit en florale tonen. Een rijke en complexe wijn met een mooie concentratie, frisheid en minerale tonen en een lange afdronk.

Rizzardi Soave "Costeggiola"

€ 16,50

Specificaties

Stijl Elegant, Mineraal, Sappig
Aroma's Appel, Citrus, Peer
Regio Veneto, Italie
Druif garganega, chardonnay
Agricultuur biologisch
Oogstjaar 2022

Rizzardi Soave "Costeggiola" als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu