Saint Joseph Rouge Cheze

Louis Chèze, gestart in 1978 met 1 hectare wijngaard in Saint-Joseph, bezit momenteel 70 ha, waarvan 51 ha syrah, 4 ha marsanne en 15 ha viogner waarvan 4 ha in Condrieu. Andere wijnen die Louis Chèze produceert zijn: Côte Rôtie, Cornas, St. Joseph rood en wit en diverse IGP-wijnen van uitmuntende kwaliteit. Daarnaast is Louis Chèze actief met twee andere wijnboeren in een samenwerking: Les Vignobles de Seyssuel. Zij bezitten op de oostelijke Rhône oever wijngaarden ten noorden van de stad Vienne, dus buiten de officiële Rhône-appellaties. In de Romeinse tijd kwamen hier beroemde wijnen vandaan, in 1883 kwam er een eind aan de wijnbouw door de phylloxera plaag. Ruim 100 jaar later zijn deze dus herbeplant met o.a. syrah en viognier. Deze wijnen moeten gaan concurreren met de beroemde Côte-Rôtie en Condrieu wijnen. De resultaten zijn veelbelovend. Alle wijnen van Louis Chèze zijn van zeer hoogstaande kwaliteit, 20% wordt verkocht in de export.

Deze Saint-Joseph komt van de terrasvormig aangelegde hellingen rondom Limony, in het zuidelijkste puntje van het Condrieu-gebied. Ro-Rée is de naam van de wijngaard (lieu dit) waarvan de bodem bestaat uit graniet met löss. De druivenstokken zijn 25 jaar oud en geven een rendement van 35 tot 39 hl/ha. De druiven worden handmatig geoogst waarbij in de wijngaard al een eerste selectie plaatsvindt. In kleine kratjes van 30 kilo worden de druiven naar de wijnmakerij gebracht waar een 2e selectie plaatsvindt op de ‘table de tri’. Hierna volgt het ontstelen en een laatste selectie op een vibrerende band. De schilweking en gisting vindt plaats in temperatuur gereguleerde cuves met een kleine inhoud, de malolactische gisting gebeurt op eikenhouten vaten. De jonge wijn rijpt ongeveer 12 maanden op barriques van 1 tot 3 jaar oud waarna er zonder te filteren wordt gebotteld.

Dieprood van kleur. Rijke geur, kruidig met rijp fruit. Stevige smaak met veel bessig fruit, specerijen als peper, iets nootmuskaat, klein rood fruit, bramen en een fraaie, ingetogen houtstructuur. De afdronk is lang en sappig en laat een intense indruk na.

Saint Joseph Rouge Ro-Ree Louis Cheze

€ 29,95

Specificaties

Stijl Vol, Kruidig, Rond
Aroma's Blauwe bes, Specerijen, Tabak
Regio Rhone, Frankrijk
Druif syrah
Agricultuur lutte raisonee
Oogstjaar 2021

Saint Joseph Rouge Ro-Ree Louis Cheze als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu