Greffiere_saint_veran

De wijngeschiedenis van de Bourgogne begint met de komst van de Romeinen naar Gallië. Zij waren het die hier steden stichtten, een netwerk van wegen aanlegden en druivenstokken aanplantten. De Cisterciëncer kloosterorde (1098) speelde een belangrijke rol in de ontwikkeling omdat zij religie combineerde met landbouw. Wat de streek nu écht zo uitzonderlijk maakt, laat zich nog het beste vertalen door het veelgehoorde terroir: de omgevingsfactoren die gezamenlijk de kwaliteit van de druiven bepalen. Bodem en microklimaat dus.

De Mâconnais is het meest zuidelijke wijnbouwgebied van de Bourgogne, gelegen ten westen en noordwesten van de stad Mâcon aan de oevers van de rivier de Saône. Het bestrijkt een gebied van 50 bij 15 km. De appellatie Saint Véran bestaat sinds 1971 en ligt tussen de Pouilly-Fuissé, Pouilly-Vinzelles en de Beaujolais. Het omvat 680 ha wijngaarden!

Op Chateau de la Greffiere wordt al sinds 1585 wijn gemaakt. Sinds 1924 vinifieert de familie Greuzard de verschillende lokale terroirs van de appellations in de Macon .Hun kennis is het resultaat van een geweldige mix tussen tradities en de technologie van vandaag. Inmiddels staat de 4e generatie aan het roer. Isabelle, Vincent en Xavier Greuzard bewerken de wijngaarden met vele aandacht en zorg voor de bodem en de omgeving. De wijngaard is gelegen in La Roche Vineuse in de regio Macon, in het zuiden van Bourgogne.

De fermentatie duurt tussen de 15 - 20 dagen e vindt plaats bij max. 18 gr. C. 40% van de jonge wijn rijpot op eikenhouten barriques. Men past batonnage toe om de wijn meer romigheid te geven en dat is goed gelukt.

In de neus rijp en genereus wit fruit van perzik en meloen. Elegante aanzet met duidelijke mineraliteit en finesse. Lange finale!

Saint Veran Château de la Greffière

€ 27,95

Specificaties

Stijl Elegant, Zuiver, Romig
Aroma's Bloemig, Citrus, Peer
Regio Bourgogne, Frankrijk
Druif chardonnay
Agricultuur biologisch
Oogstjaar 2021

Saint Veran Château de la Greffière als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu