Tamellini Soave

In Veneto wordt sinds mensenheugenis wijn gemaakt. Vooral de vruchtbare vulkanische en kalkrijke bodems langs de voet van de Alpen golden al vroeg als herkomstgebied van kwalitatief interessante wijnen. In de omliggende vlakte werden eenvoudige wijnen gemaakt voor de plaatselijke consumptie. Tegenwoordig is Veneto, als omvangrijkste wijnregio na Sicilië en Apulië, goed voor de grootste hoeveelheid DOP-wijnen van Italië. Een van de bekendste is Valpolicella, met zijn beroemde Ripasso en Amarone, gemaakt van deels ingedroogde druiven. Uit Soave komen mooie witte wijnen van hoofdzakelijk garganega druif.

De "Tamellini brothers", Pio en Gaetano zijn vermaard in de regio. Ze beschikken over 35 ha. wijngaard, waarvan een deel meer dan 60 jaar oud is. De wijngaarden van Tamellini liggen op de heuvels en zijn beplant met alleen maar garganega. Daarnaast wordt alle most in Inox en op totaal natuurlijke wijze vergist. Gio die verantwoordelijk is voor de vinificatie streeft ernaar om de vergisting op een zo natuurlijk mogelijke manier te laten verlopen. Men gebruikt liever geen toegevoegde gist en laat de natuur voor de rest zijn gang gaan. Resultaat: een onweerstaanbare Soave!

Tamellini Soave

Afkomstig van wijngaarden op een kalkrijke bodem. Een ronduit zeer fijne wijn, die in de geur uitnodigt met tonen van wit steenfruit tegen een iets bloemige en mineralige achtergrond. Door een fluwelige textuur geschikt voor veel momenten en een uitstekende begeleider van asperges. Een wijn met balans, plezier en die altijd naar meer smaakt. (Decanteren(!) en niet te koud serveren is een must)

Soave Classico Tamellini Le Bine de Costiola

€ 19,95

Specificaties

Regio Veneto, Italie
Druif garganega
Agricultuur biologisch
Oogstjaar 2021

Soave Classico Tamellini Le Bine de Costiola als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu