Tecedeiras TourigaFranca_2018

Douro is de Portugese naam voor de Duero in Spanje. De rivier stroomt in het oosten van Portugal het land in om bij de stad Porto uit te monden in de Atlantische Oceaan. Als we over de wijnstreek Douro spreken, betreft dat het westelijke stroomgebied van de rivier. De streek is van oudsher beroemd vanwege port, de versterkte en zoete wijn. Vroeger was stille wijn hier een bijproduct van port, maar nu niet meer.

De Douro-vallei is een van de extreemste gebieden waar wijn wordt gemaakt ter wereld. Hij is zeer ontoegankelijk vanwege de verwildering en de hoge en vooral steile hellingen langs de rivier. De wijngaarden liggen allemaal op de heuvels, vaak aan de Douro of een van de zijrivieren daarvan, op door de mens aangelegde terrassen.

Liggend over 1,5 km aan de linkeroever van de rivier de Douro, in het prestigieuze gebied van São João da Pesqueira ligt Quinta das Tecedeiras. De Quinta das Tecedeiras dankt zijn naam aan de nonnen die het bewoonden en die zich wijdde aan het weven van het vlas dat er in het verleden groeide. De bodem is van leisteen. De wijngaarden liggen op een hoogte tussen 90 en 190 meter.

Handmatig geoogst en vervolgens met de hand geselecteerd aan de sorteertafel. Ontstelen en licht gekneusd. Fermentatie in gebruikte 500L Frans eikenhouten vaten. De wijn heeft 19 maanden gerijpt in vaten en is vervolgens gebotteld na een zachte klaring. De flessen blijven nog 12 maanden in de kelder rusten vóór release. Al onze wijnen zijn verzegeld met natuurlijke kurk. Er is geen filtering of koude-stabilisatie, wat betekent dat er dépôt kan ontstaan. Decanteren is het devies!

Intens, diepgaand, complex. Geleid door rijp rood en zwart fruit, fijn hout, tonen van toast en kruiden. Stevige maar gepolijste tannines die structuur geven. Evenwichtige zuurgraad en een robuuste, aanhoudende afdronk. Schenk deze wijn bij robuuste gerechten van de grill , stoofschotels of een plateau harde koekazen!

Tecedeiras Touriga Franca Douro

€ 25,00

Specificaties

Stijl Fruitrijk, Gestructureerd, Kruidig
Aroma's Blauwe bes, Cacao, Specerijen
Regio Douro, Portugal
Druif touriga franca
Oogstjaar 2018

Tecedeiras Touriga Franca Douro als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Hess The Lion

USA, Napa Valley cabernet sauvignon, malbec +
€ 277,00
Menu