Degenfeld aszu 6 putt

Aan het begin van de negentiende eeuw vestigde de familie Degenfeld zich in Hongarije, waar de graaf (gróf) één van de grondleggers van de Tokaj-Hegyalja Wine Makers Society was. Echter werden hun erfgenamen tijdens de oorlog berooid van hun bezittingen en zij emigreerden naar Roemenië. In 1994 keerde Mária Degenfeld samen met haar man Thomas Lindner terug naar Hongarije om de 150 jaar oude familietraditie voort te zetten.Tokaj wijn

Hun wijngaarden grenzen aan de gemeenten Mád en Tarcal, dit zijn ook meteen de beste wijngaarden van het noord-oostelijk gelegen herkomstgebied Tokaj. Hier verbouwen ze de drie belangrijkste druiven van de regio: Furmint, Hárslevelű en Muscat Blanc. Dit gebied wordt gekenmerkt door de vulkanische bodems en de nabijheid van gebergten. Zo beschermt het Karpatengebergte tegen kou. Hierdoor is de luchtvochtigheid 's nachts relatief hoog en het is najaar lang en warm: ideale omstandigheden voor het ontwikkelen van de schimmel botrytis die noodzakelijk is voor het maken van zoete dessertwijnen.

Donkergeel met een vleugje amber. Kweepeer, zwarte bessen, tonen van tabak in de neus. Perzik- en honingtonen verschijnen in de mond, glad gemaakt door de vintage. De zoetheid van de restsuiker en knapperige zuren vormen een mooie harmonie in de wijn. De tonen van houtrijping nestelen zich in de smaak van de wijn. Lange afdronk en het best vergezeld van blauwe kazen, ganzenlever en desserts.

Tokaji Aszu 6 Puttonyos Grof Degenfeld

€ 49,50

Specificaties

Stijl Aromatisch, Rijk, Zoet
Aroma's Honing, Rozijn, Vijg
Regio Tokaji, Hongarije
Druif furmint, harslevelu
Oogstjaar 2000

Tokaji Aszu 6 Puttonyos Grof Degenfeld als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu