Vendome Chardonnay

Voor wie geen alcohol mag of kan drinken is er een nieuwe, echt goede alcoholvrije wijn verkrijgbaar. . Calorie-arm bovendien: ca. 20 kcal per glas. Wat een uitvinding!

De Chardonnay is een witte volledig alcoholvrije wijn van niveau. Gemaakt van Chardonnay uit Spanje, waar door een vernuftige techniek de alcohol is verwijderd, zonder de aroma's van de wijn aan te tasten. Een verrassend glas droge witte wijn. Licht strogeel van kleur, droog en fruitig-druivig van smaak, met een herkenbare chardonnay-expressie. Citrus, acaciabloesem, boterbabbelaars en een minerale toets. Heerlijk fris.

Dat wordt sous-vide gedaan. Dit evaporatie proces ofwel het verdampen van de alcohol gebeurt normaalgesproken bij 78 graden. Echter dan blijft er maar weinig of geen smaak van de wijn over. Doordat de Vendôme wijnen echter ge de-alcoholiseerd worden bij slechts 35 graden Celsius blijven de organoleptische eigenschappen behouden. En dat proef je! Dit evaporatie proces ofwel het verdampen of eruit halen van de lucht gebeurt als volgt: De wijn wordt eerst verwarmd tot 35 graden. Daarna wordt de wijn van bovenin een vat via een cylinder naar beneden geleid. Vervolgens wordt de wijn tegen wanden gespoten tegen een dunne metalen wand met gaatjes om de alcohol verdampen. De cylinders die continu bewegen zorgen voor scheiding van de alcohol en de aroma’s. De wijn wordt opgevangen en verliest bij elke rondgang alcohol. Dit proces wordt herhaald totdat er geen alcohol meer in zit en de aroma's en andere eigenschappen van de

druivensoorten bewaard zijn gebleven.

Vendome Mademoiselle Chardonnay Sans Alcool

€ 9,95

Specificaties

Regio La Mancha, Spanje

Vendome Mademoiselle Chardonnay Sans Alcool als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu