Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Toen de Franse Hugenoten in 1688 landden op de Kaap, vestigden ze zich na een gevaarlijke klim aan de andere zijde van de Helshoogte Pas. Op de flanken van de Botmaskop, één van de pieken (en vroeger een uitkijkpunt vanwaar men schepen kon zien aankomen), is nu Delaire Graff Estate gevestigd. Het wijngoed was sinds 1982 eigendom van de bekende wijnschrijver John Platter en werd in 2003 verworven door diamantair Laurence Graff, die een ambitieus verbeteringsprogramma opzette en het bedrijf omvormde tot een topproducent,

met twee restaurants van wereldklasse (waarvan één oriëntaals, genaamd Indochine) en een wijnmuseum. De jonge wijnmaker Morné Vrey werd verantwoordelijk voor de verfijnde witte en rode wijnen van het bedrijf. Morné doorliep stages in Frankrijk en Duitsland, en heeft alles in zich om de kwaliteiten van Delaire Graff Estate tot volle wasdom te brengen. De wijngaarden liggen tussen 300 en 500 meter boven de zeespiegel. Dit, in combinatie met de uitstekend watervasthoudende ondergrond en een verkoelende zeebries, schept dé perfectie condities voor wijnbouw. Het perssap wordt in twintig dagen tijd bij zeventien graden Celsius op vaten vergist, waarna een rijping volgt van tien maanden op Frans eiken vaten van 400 liter.

Deze sappige shiraz is robijnrood gekleurd met paarse schakeringen, breed geparfumeerd met een tongstrelend rijpe donkerrode vruchtenrijkdom en verleidelijk met een mooie kruidigheid van lavendel, witte peper, ceder en vanille. Van structuur is de wijn elegant en daarmee beduidend anders dan andere Zuid-Afrikaanse shirazblockbusters. De afdronk is soepel en aanhouden.

Delaire Shiraz

€ 21,75
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Aromatisch, Rijk, Sappig
Aroma's Blauwe bes, Ceder, Specerijen
Regio Zuid Afrika, Stellenbosch
Druif syrah
Oogstjaar 2021

Delaire Shiraz als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Vergelegen Estate CS/merlot

Zuid Afrika, Stellenbosch cabernet sauvignon, merlot +
€ 21,75

Simonsig Frans Malan Reserve

Zuid Afrika, Stellenbosch
€ 24,95

Morgenster Estate Reserve Red

Zuid Afrika, Stellenbosch merlot, cabernet franc +
€ 38,75

Simonsig Pinotage

Zuid Afrika, Stellenbosch pinotage
€ 13,95

Vergelegen G.V.B. Red

Zuid Afrika, Stellenbosch cabernet sauvignon, merlot
€ 47,50
Sluiten menu