Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Gonçalo Sousa Lopes is landbouw ingenieur en is samen met Rui Cunha (wijnmaker) het consultant bedrijf G & R Consultores begonnen. Hier maken ze Vinho Verde en Douro wijnen met een zeer heldere missie voor ogen ...

"De ware persoonlijkheid van de Douro wordt bewaard in diepe, beschutte valleien, plaatsen die door de tijd zijn vergeten. Moderne wijnbouwpraktijken komen hier niet van pas. Tientallen vergeten druivensoorten leven zij aan zij op rotsachtige, arme gronden. De strijd om te overleven heeft honderdjarige wijnstokken zo bijzonder gemaakt en de druiven die ze voortbrengen maken bijzondere wijnen."

Het streven was vanaf het begin om kleine percelen te vinden die uitdrukking geven aan complexiteit, elegantie, harmonie en de gewenste structuur in de wijnen. Ze begonnen met het verkennen van kleine percelen van zeer oude wijnstokken in een aantal valleien zoals Vale de Mendiz, Vale do Rio Torto en anderen. Alle druiven worden met de hand tijdens de koele uren van de ochtend geplukt. Ze worden vervolgens in geperforeerde dozen naar de wijnmakerij getransporteerd. Na zorgvuldige selectie op de sorteertafel begint de vinificatie in steen, rvs of houten, afhankelijk van de kwaliteit van het fruit.

Een geconcentreerde blend van Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinta Barroca en Touriga Nacional. De jonge wijn krijgt 16 maanden rijping op eikenhout. Vol en rijp. Veel mondvulling!

Lacrau Rosado Magnum 1.5 ltr

€ 22,50
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Elegant, Fruitrijk, Levendig
Aroma's Aardbei, Framboos, Vijg
Regio Portugal, Douro
Druif touriga nacional
Agricultuur biologisch
Oogstjaar 2022

Lacrau Rosado Magnum 1.5 ltr als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Monte Meao Vinha da Cantina

Portugal, Douro baga
€ 45,00

Tecedeiras Touriga Franca Douro

Portugal, Douro touriga franca
€ 25,00

Niepoort Gestolen Fiets Tinto

Portugal, Douro touriga franca, touriga nacional+
€ 13,95
Sluiten menu