Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Wie in Italië 'wijn' zegt, zegt 'Antinori'! De familie Antinori maakt al 26 generaties wijn, de geschiedenis gaat terug tot 19 mei 1385(!), toen Giovanni di Piero Antinori zich inschreef bij het wijnmakersgilde in Florence. De kracht van de familie Antinori is dat zij naast de mooie tradities altijd kijken naar mogelijkheden om te innoveren. Door deze innovaties zijn de Antinoriwijnen wereldberoemd geworden en ook vaak een voorbeeld voor de gehele Italiaanse wijnbouw. Sinds de jaren zeventig van de vorige eeuw zwaaide markies Piero Antinori de scepter over de onderneming, bijgestaan door zijn drie dochters: Albiera, Allegra en Alessia. Inmiddels hebben zijn dochters het roer overgenomen. Kwaliteit, traditie, passie en instinct zijn de ingrediënten die Antinori maken tot de beste Italiaanse producent van topwijnen.

In 2007 kreeg Piero Antinori voor de vierde maal de Lifetime Achievement Award, een onderscheiding die wordt toegekend aan die persoon die het meest gedaan heeft ter bevordering van de kwaliteit van wijnen wereldwijd. Deze trofee kan de markies in zijn prijzenkast zetten naast de talloze andere prijzen en oorkondes die Antinori heeft verdiend met zijn wijnen en vooruitstrevend beleid.

Het Pèppoli estate van Antinori is een historisch estate in het hart van de Chianti Classico. Hier produceert Antinori deze heerlijke fruitige, elegante, goede gestructureerde wijn. Het is vernoemd naar het Middeleeuwse klooster waar ooit de monniken wijn maakten. In de Middeleeuwen maakte de familie Antinori overigens ook al wijn in Toscane. Deze Chianti Classico uit het oorspronkelijke beschermde herkomstgebied van Chianti wordt gemaakt van 90% sangiovese aangevuld met merlot en syrah. Na vinificatie rijpt het grootste deel van de wijn op foeders van Slavonisch eikenhout.

Pèppoli is een intens robijnrode, complexe en goed gestructureerde wijn. De geuren van kersen worden in een later stadium pas duidelijk, gevolgd door tonen van chocolade en vanille. Het fruit van de donkere bosbessen is bepalend in de smaak, gevolgd door zachte en zoete tannines en een ietwat vlezige afdronk.

Peppoli Antinori

€ 25,45
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Elegant, Fruitrijk, Sappig
Aroma's Aardbei, Kers, Leer
Regio Italie, Toscane
Druif sangiovese
Agricultuur lutte raisonee
Oogstjaar 2021

Peppoli Antinori als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Marchese Antinori Riserva Tenuta Tignanello

Italie, Toscane sangiovese, cabernet sauvignon +
€ 49,50

Brunello di Montalcino Uccelliera

Italie, Toscane sangiovese
€ 79,50

Rosso di Montepulciano Casale Daviddi

Italie, Toscane sangiovese, canaiolo nero +
€ 12,95

Fattoria Aldobrandesca Vie Cave Toscane

Italie, Toscane malbec
€ 34,95

Gaja Promis Angelo Gaja Italie

Italie, Toscane merlot, syrah +
€ 55,00
Sluiten menu