Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Landbouwingenieur Pierre de Groote uit het Belgische Nivelles vestigde zich zo'n 15 jaar geleden met zijn gezin in de Pays d' Oc. Samen met een Franse wijnboer richtte hij Domaine Virginie - genoemd naar één van zijn kinderen - op om zogenaamde monocépages te gaan maken. Dat werd zo'n enorm succes dat zijn domein binnen de kortste keren uitgroeide tot een bezit met meer dan 300 hectare.

Tien jaar later verkocht Pierre zijn Virginie aan een groot bedrijf en hij kon zich nu toeleggen op de kleinschaliger cultivering van kwaliteitsdruiven op een 47 hectare tellend landgoed dat hij behouden had in het plaatsje Nissan-la-Sizerunne. Zijn tot de verbeelding sprekende witte, rosé en rode Terrasse de Lalandes vinden overigens hun oorsprong in wijngaarden in de hele Pays d'Oc.

De druiven worden ’s-nachts geoogst om optimale fruitexpressie te behouden. De syrah en merlot worden apart gevinifieerd en pas later wordt de definitieve blend samengesteld!

Terrasse de Lalande Rosé
Een opwekkende, charmante assemblage van merlot en syrah die samen zorg dragen voor aanstekelijke smaak, krokante fruitigheid en een goede structuur. Daarmee is deze wijn een uitstekend aperitief of begeleider van zomerse salades, gegrilde groente en vis.

Terrasse de Lalande Rose

€ 7,95
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Droog, Fruitrijk, Sappig
Aroma's Framboos, Aardbei
Regio Frankrijk, Languedoc
Druif merlot, syrah
Oogstjaar 2021

Terrasse de Lalande Rose als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Pink Art Gris Rose

Frankrijk, Languedoc syrah, grenache
€ 9,25

L'Ostal Cazes Rosé

Frankrijk, Languedoc syrah, grenache
€ 12,50
Sluiten menu