Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Hoog in de ruige bergen in de Corbières ligt het gehucht Cucugnan. Een klein dorpje dat overigens wèl de beste Boulanger van Frankrijk heeft. Te midden van het adembenemend mooie natuurgebied liggen verspreid wijngaarden op verschillende hoogtes, beplant met autochtone druivenrassen. De wijngaarden zijn 30 jaar geleden aangeplant door Peter Sichel, telg uit een groot familiebedrijf in Bordeaux. De familie is van oorsprong Duits, maar het bedrijf in Bordeaux werd opgericht door de Britse tak. Grootvader Allan kocht in 1938 met drie andere families Château Palmer in Margaux. De familie Sichel is nog steeds mede-eigenaar van dit inmiddels wereldberoemde château en bezit ook Ch. d’Angludet in Margaux.

De kleinzoon van Peter Sichel was voorbestemd om ook in het familiebedrijf te gaan werken. Maar Alexander had andere plannen … Als kleine jongen logeerde hij regelmatig bij opa in Cucugnan en zijn grote wens was het werk van zijn grootvader voort te zetten in Zuid Frankrijk. Inmiddels zwaait hij er de scepter en heeft zich ontpopt tot een zéér bevlogen wijnmaker. Hij werkt volledig bio-dynamisch en maakt wijnen die werkelijk de terroir tonen.

Les Jardiniers Blanc wordt gemaakt van streng geselecteerde roussanne druiven. Na vinificatie krijgt de jonge wijn 12 maanden rijping in een betonnen cuve. Het resultaat is Cucugnan in de fles 😊.

De wijn is aromatisch en genereus. In de neus elegante tonen van perzik, abrikoos en perenbloesem. De smaak is vol en zacht gelardeerd met mooie zuren, die de wijn fraicheur geven. De afdronk is lang en zacht. Een heerlijk glas voor bij de stevig visvlees (spada, zeebaars) en gerechten met een rijke saus of een mooie plank harde koekazen en loopkaas.

Domaine Peter Sichel Les Jardiniers Blanc

€ 17,50
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Aromatisch, Fruitrijk, Rond
Aroma's Bloemig, Geel fruit, Citrus
Regio Frankrijk, Corbieres
Druif roussanne
Agricultuur bio dynamisch
Oogstjaar 2020

Domaine Peter Sichel Les Jardiniers Blanc als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Domaine Peter Sichel Blanc

Frankrijk, Corbieres roussanne
€ 29,95
Sluiten menu