Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Weingut Felsner is een klein familie domein dat 16 ha wijngaard bezit in Gedersdorf en Rohrendorf in het Kremstal. De wijnstokken zijn overwegend 30 jaar oud, maar enkele delen van de wijngaard zijn zelfs 50 jaar oud, hetgeen zéér bijdrragt aan de kwaliteit van de wijn.

Belangrijkste variëteiten zijn natuurlijk gruner veltliner, maar men maakt ook fantastische rieslings, zweigelt en st. laurent. Wijnboer Manfred wordt bijgestaan door zijn vrouw en ouders en is zeer bevlogen en toegewijd en maakt zijn wijnen in de wijngaard, niet in de kelder. Hij is elke dag tussen de wijnstokken te vinden en volgt nauwgezet de ontwikkeling van het fruit.

De wijngaard Rohrendorfer Gebling biedt precies de voorwaarden die een Riesling nodig heeft om zich op zijn gemak te voelen: het beschutte terras op het zuiden in het onderste derde deel van de wijngaard vangt elke zonnestraal op. De bodem van zeer oud kiezel-gesteente vangt overdag de zon op en kaatst deze tot laat in de avond naar de druiven.

Een fruitrijke neus met verleidelijke tonen van perzik en kweepeer. Deze wijn heeft expressieve aroma's van perzik en abrikozen in de mond met fijne zuren en een mooie mineraliteit die de stevige structuur aanvult. Hij is elegant en verfrissend, helder en geconcentreerd met een lange afdronk.

Felsner Gebling

€ 19,50
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Elegant, Mineraal, Rijk
Aroma's Appel, Citrus, Geel fruit
Regio Oostenrijk, Krems
Druif riesling
Agricultuur lutte raisonnee
Oogstjaar 2021

Felsner Gebling als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Felsner GV Moosburgerin

Oostenrijk, Krems gruner veltliner
€ 14,95

Felsner Grüner Veltliner Lössterrassen

Oostenrijk, Krems gruner veltliner
€ 11,75

Felsner Weisser Stein Riesling

Oostenrijk, Krems riesling
€ 14,95

Felsner Neuburger Ried Reisenthal

Oostenrijk, Krems neuburger
€ 15,95
Sluiten menu