Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Bijna was de energieke wijnmaker Roman Niedwodniczanski in Zuid-Afrika begonnen met een wijngaard, maar hij veranderde op het laatst van gedachten toen hij besefte wat de mogelijkheden waren van de in vergetelheid geraakte wijnbouw in de Saar. De bodemgesteldheid en het microklimaat van de Saar zijn samen uniek in de wereld. Dat maakte dat de zijdezachte Saar-wijnen honderd jaar geleden tot de meest geliefde ter wereld behoorden. Het is Roman's streven om de wijnschoonheid van weleer in oude glorie te herstellen. In 1999 werd Roman Niedwodniczanski de eigenaar van het wijngoed Van Volxem. Een wijngoed dat al door de Romeinen als wijngoed werd gebruikt. Wie nog niet zo bekend is met Duitse topwijn, kan zich bijna niet voorstellen hoe groot de smaakverschillen kunnen zijn van geografisch zeer dicht bij elkaar liggende akkertjes. Wie de verschillen wél kent, begrijpt ook waarom de Duitse wijnmakers de namen van de wijnen afstemmen op het veld van herkomst, zoals de Braunfels, de Scharzhofberg en de Gottesfuß.

Van Volxem stelt hoge eisen aan de productie van de wijn. De druiven worden met de hand geplukt, en er worden in het hele proces van wijnmaken geen stoffen toegevoegd die niet thuishoren in de wijn (biologisch organische teelt). De produktie is laag (maximaal 45 hl/ha), waardoor de wijnen gemaakt kunnen worden van druiven met een hoge smaakconcentratie.

Het bijzondere van de wijnen van Van Volxem is dat de wijnverbouw gebeurt op oorspronkelijke Europese stokken. De druiven van deze stokken smaken anders dan hun geënte soortgenoten. Sommige delen van de wijngaard zijn zeer oud, er staan stokken van 125 jaar oud. Hoe ouder een wijnstok, hoe dieper de smaak van de wijn.

Veel geur met rijp exotisch fruit en bloemen in de neus. De volle inzet met filmend en romig karakter en de lichte hint van hout geven de wijn een rijk en geconcentreerd karakter. De ondergrond van leisteen, kalksteen en ook nog zand en rhyoliet geeft de wijn een gelaagdheid en elegantie.

Van Volxem Weissburgunder

€ 19,45
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Fruitrijk, Zuiver, Romig
Aroma's Geel fruit, Bloemig, Peer
Regio Duitsland, Moezel
Druif weissburgunder
Agricultuur biologisch
Oogstjaar 2020

Van Volxem Weissburgunder als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Brohl Riesling Kabinett Alte Reben

Duitsland, Moezel riesling
€ 18,45

Brohl Pundericher Marienburg "Rosenberg"

Duitsland, Moezel riesling
€ 24,95

Van Volxem Saar Riesling

Duitsland, Moezel riesling
€ 21,95
Sluiten menu