moscatel-de-setubal-20-years-500ml

Sétubal, een schiereiland net onder Lissabon. Tienduizend hectare aan wijgaarden waar volgens veel Portugese wijnliefhebbers de beste wijnen van Portugal worden gemaakt. Meer dan trots is men er op de Moscatel, een wijn die net als port wordt versterkt door toevoeging van alcohol. Moscatel wordt gemaakt van de zoete muskaatdruif. Bijna altijd gaat het om de witte Muscat d’Alexandrië die door de Portugezen Moscatel de Sétubal wordt genoemd. Soms wordt er gebruik gemaakt van de blauwe variant: de Moscatel Roxo.

Als het oudste wijnhuis van Portugal, geldt José Maria da Fonseca als een exponent van de succesvolle Portugese wijnproducenten. In de roerige 160 jaar van haar bestaan heeft dit familiebedrijf een traditie opgebouwd die zijn weerga niet kent. Voortdurend worden nieuwe wegen bewandeld en nieuwe technologieën beproefd in een gepassioneerd streven naar de allerhoogste kwaliteit. Het bedrijf geleid door de broers Antiono Soares Franco en Domingos Soares Franco, de zesde generatie sinds de oprichting in 1834. Alambre is de vroegere naam van de wijn en van de oudste wijngaard op het schiereiland van Setúbal waar de Moscatel nog steeds is aangeplant.

Bij de productie van Moscatel gaan de muskaatdruiven met schil en al in de fermentatietanks. Daar zetten gisten de druivensuikers om in alcohol. Op het moment dat de wijn het juiste zoetgehalte heeft wordt de fermentatie afgebroken door toevoeging van brandy. In tegenstelling tot port krijgt bij Moscatel de wijn eerst nog een aantal maanden de tijd om zoveel mogelijk smaak uit de druivenschillen te onttrekken. Pas daarna wordt het gefilterd en overgepompt naar eiken- of mahoniehouten vaten om in alle rust verder te rijpen. De meeste Moscatel blijft twee tot vijf jaar op vat waarna het wordt geblend, gebotteld en verkocht. Moscatel van uitzonderlijke kwaliteit wordt apart gehouden en rijpt nog vele (tientallen) jaren door.

Deze 20 years old is een selectie van de beste vaten wijn die minimaal 20 jaar rijping kregen.

Amberkleurig. Geur van gekonfijte sinaasappelschil, koffie, karamel, hazelnoten en rozemarijn. Fruitig in smaak een perfecte zuur/zoet balans, lange friszoete afdronk. Door de mooie zoet/zuurbalans is bv rabarberkruimeltaart een heerlijke combinatie.

Alambre 20 yrs Moscatel de Setubal

€ 39,75

Specificaties

Stijl Aromatisch, Zoet
Aroma's Honing, Pruim, Vijg
Regio Setubal, Portugal
Druif Moscatel

Alambre 20 yrs Moscatel de Setubal als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Alambre

Gerelateerde producten

Menu